Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Kdyby nebyl Nor egoista, byl to gól. Musím poděkovat Vaclíkovi, uznal Sivok

Oslo – Na zápas s Nory bude chtít Tomáš Sivok hodně rychle zapomenout. Kapitán české reprezentace nejprve zavinil penaltu a poté namazal soupeřům do tisíciprocentní šance, kterou ale díky nepochopitelné volbě Tarika Elyounoussiho a výbornému zákroku Tomáše Vaclíka nedali. Zkušený stoper proto děkoval svému spoluhráči za vychytaný bod. Sám si však uvědomuje, že situace ve skupině kvalifikace mistrovství světa je nyní velice složitá.

Tomáš Sivok
zdroj: ČTK/Hájek Ondřej

Češi v Oslu vedli a sahali po navýšení skóre. Pak ale přišlo zaváhání Jakuba Brabce a na Sivoka pelášil právě Elyounoussi. Kličkou se dostal zkušenému stoperovi za záda a po kontaktu odpískal sudí pokutový kop, ze kterého Norsko v 55. minutě srovnalo na 1:1.

"Navedl si to do středu, tak jsem mu chtěl udělat skluz a zablokovat střelu, ale on si to zasekl a já tam nechal zadní nohu. Udělal to chytře a přes nohu mi přepadl," popisoval Sivok.

Vzápětí udělal obrovskou chybu při rozehrávce a poslal Nory ve dvojici na Vaclíka. Elyounoussi však místo přihrávky před prázdnou branku hamounil a nechal českého gólmana vyniknout. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Norsko - Česko

"Zaplať pán bůh, že to vyřešil takhle a Vacloš to chytil. Člověk se jen snaží vrátit do pozice a doufá, že to soupeř nedá. On to naštěstí vyřešil příliš egoisticky. Kdyby to dal vedle sebe, bylo to do prázdné branky. Musím poděkovat Vaclošovi," uvedl třiatřicetiletý obránce.

Češi už se pak nevzpamatovali a byli rádi, že ubránili remízu. "Dvě různé půle. První jsme zvládli výborně. Hráli jsme to, co jsme chtěli, měli tři šance a dali jsme gól. Ale pak nevím, co se s námi stalo. Úplně jsme přestali hrát, vyklidili střed pole, kazili každou druhou přihrávku, dostávali se pod tlak a musíme být rádi za remízu," připustil Sivok.

Bod však znamená komplikaci pro boj o postup na mistrovství světa 2018. "Už to bude hodně těžké. Nemáme to ve vlastních rukou. Musíme vyhrát v Severním Irsku a doufat, že Irové někde ztratí. Končí tady v Norsku, což také nebudou mít lehké. My už ale nemáme prostor na zaváhání. Poztráceli jsme už hodně bodů za remízy. Bude to těžké, ale bylo by špatné, kdybychom nevěřili," prohlásil český kapitán.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články