Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Kdo se přiblíží Evropské lize? Teplice hostí v duelu o třetí místo Boleslav

Teplice – Přímý souboj o třetí místo ligové tabulky nabídne dohrávka 21. kola fotbalové ligy, v němž Teplice hostí Mladou Boleslav. Příčku zaručující start v evropských pohárech zatím drží právě domácí, kteří mají před pátými Středočechy náskok pouze jednoho bodu. Přímý přenos utkání sledujte od 17:30 na ČT sport nebo na našem webu.

Teplicím po výborné první části sezony došel v závěru podzimu mírně dech, ale na jaře znovu potvrzují dobrou formu, když z posledních tří zápasů vydolovaly sedm bodů. Nyní je prověří Mladá Boleslav, která na jaře pod vedením nového trenéra Karla Jarolíma pětkrát po sobě bodovala.

"Na debaty o třetím místě je pořád brzo, takže spíš řeším, že k nám přijede tým s výborným trenérem. Mladá Boleslav pod ním trochu změnila styl hry, jsou agresivnější a dobře brání," řekl teplický trenér Zdeněk Ščasný.

Právě Boleslav na podzim připravila Teplicím první porážku. Jarolím věří, že jeho svěřenci zdolají Severočechy i tentokrát. "Přímý souboj o třetí příčku je pro hráče velkou výzvou a pro diváky snad tahákem. Tým má kvalitu, aby i v Teplicích hrál na vítězství stejně jako v každém jiném zápase," uvedl Jarolím.

Situaci mu komplikuje absence devítigólového střelce Martina Nešpora, který nasbíral čtyři žluté karty. Ze zdravotních důvodů by měl chybět také druhý z klíčových útočníků Jan Chramosta.

Také Teplice se potýkají s absencemi. Kromě dlouhodobě zraněného kanonýra Aidina Mahmutoviče jsou v trestu stopeři Milan Matula a Jan Hošek. Zraněný je i třetí stoper Michael Lüftner. "Takže budu mít trochu problémy se složením obranné čtyřky. Ale musíme si vystačit s tím, co máme, protože nějak to můžeme řešit až v létě. Teď toho moc nezmůžeme," řekl Ščasný.

Teplice však těsně před zápasem našly řešení a dohodly se se svou farmou v Chomutově na amatérském přestupu zkušeného slovenského stopera Maroše Klimpla. V lize hrál naposledy v roce 2007 za Ostravu.

"Maroš je amatér, dali jsme ho do Teplic na přestup. S tím, že jsme teplickou farmou, takže může chodit hrát za nás. Zatím je domluveno, že by měl nastoupit proti Mladé Boleslavi, pak si sedneme a budeme to řešit dál," uvedl pro iDnes.cz sekretář třetiligového celku Radek Zaťko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články