Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kdo se po první porážce zvedne? Boleslav se s Olomoucí utká o první body

Vstup do nové sezony jim přinesl porážku a tři inkasované branky. Fotbalisté Mladé Boleslavi a Olomouce proto mají před vzájemným střetnutím v rámci předehrávky 2. kola motivaci nepovedený začátek ročníku napravit. Přímý přenos sledujte na ČT sport od 18:15.

Na první kolo oba celky budou chtít co nejdříve zapomenout. Středočeši ve Zlíně neudrželi dvoubrankové vedení a prohráli 2:3, tři góly na úvod inkasovala také Sigma, která doma podlehla pražské Slavii 0:3.

"Ve Zlíně jsme začali výborně, v první půli jsme hráli dobrý fotbal, ale do druhé půle jsme nevstoupili ideálně, Zlín do toho šlápnul a po našem druhém gólu jsme dostali gól ze standardky, což je nakoplo, a závěr utkání jsme nezvládli," vrátil se k sobotnímu utkání mladoboleslavský obránce Ladislav Takács.

Mladoboleslavští se v minulém ročníku nejvyšší soutěže doma nebývale trápili. Svěřenci Jozefa Webera na svém stadionu získali z 15 zápasů pouhých 13 bodů, což bylo nejméně ze všech. "Chceme si vylepšit bilanci. Kluky omlouvalo, že jsme hráli o záchranu. Teď už nás nic omlouvat nebude a musíme domácí výkony zlepšit," upozornil trenér Weber.

Jak si vedli favorité v prvním kole? Poslechněte si Fotbal fokus podcast:

Jeho protějšek Václav Jílek věří, že obě mužstva se z úvodních porážek během týdne otřepala. "My jsme prohráli jednoznačně, Boleslav ztratila dvoubrankové vedení, což samozřejmě není určitě příjemné, ale i to fotbal přináší. O to důležitější to páteční utkání pro oba týmy bude," konstatoval Jílek.

"Do Boleslavi pojedeme zase s hlavami nahoře a pevně věřím, že odtamtud něco přivezeme. Uvidíme, zda už bude připraven hrát Plšek, který se zotavuje, ale zatím to není jisté," doplnil kouč Hanáků, kteří vyhráli oba vzájemné ligové duely v minulé sezoně.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články