Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Kdo přeskočí Spartu? Plzeň hraje s Boleslaví o první místo

Praha – Sparta minimálně do neděle přijde v lize o první místo. Otázkou však zůstává, kdo ji přeskočí. Druhé Plzni stačí k posunu na čelo v utkání s třetí Mladou Boleslaví i remíza. To Středočeši potřebují vyhrát. O důležité body se bude bojovat i na opačném konci tabulky. V záchranářském souboji se střetnou poslední Ostrava a čtrnáctí Bohemians 1905. Přímý přenos utkání Plzeň – Mladá Boleslav sledujte od 19:40 na ČT sport.

Utkání Plzeň - Mladá Bolelslav
zdroj: ČTK autor: Josef Mašek

Čtyřikrát v řadě na domácí půdě v lize fotbalisté Plzně neztratili ani bod. Naposledy si na západě Čech vylámala zuby Sparta. Dalším vyzyvatelem, který se pokusí Štruncovy sady dobýt, je právě Boleslav.

Ta má na poslední utkání na hřišti Viktorie dobré vzpomínky, když zde na jaře zvítězila 2:1, a ač favoritem utkání jsou domácí, rozjetí Středočeši doufají, že se jim povede něco podobného. Jejich entuziasmus je podporován především výbornou formou. V lize už devětkrát v řadě neprohráli, z toho sedmkrát slavili výhru.

"Čeká nás mimořádně náročný protivník před plnými tribunami a všichni se na zápas těšíme. Půjdeme do něho s pochopitelným záměrem, že k udržení kontaktu s nejlepšími týmy ligového pořadí potřebujeme v Plzni bodovat," prohlásil trenér Středočechů Karel Jarolím.

"Samozřejmě se hraje o důležité body. Boleslavi se povedlo dát dohromady velice slušné mužstvo, prokazuje to nejen herně, ale i výsledkově. Vstoupila do ligy velice dobře, je dva body za námi a má nejvíc vstřelených branek. To ukazuje sílu toho týmu," řekl kouč Plzně Karel Krejčí.

Půjde také o souboj dvou nejlepších střelců soutěže - plzeňský Michal Ďuriš a boleslavský Lukáš Magera mají na kontě po deseti brankách. "Lukášovi přeju, ať góly dává i dál, ale ať si dá proti nám pauzu. Naopak Michal Ďuriš by mohl svoji střeleckou pohodu ze slovenské reprezentace přenést opět i sem," prohlásil záložník Viktorie Jan Kovařík.

Na opačném konci tabulky se odehraje důležitý záchranářský souboj - poslední Ostrava nastoupí na hřišti čtrnáctých Bohemians 1905, na které ztrácí pět bodů. "Bude to pro nás velmi náročný zápas. Všichni víme, co je ve hře. Vstupujeme do období, které je z hlediska záchrany klíčové. Věříme, že to dokážeme zlomit a že přijde úspěšné utkání," řekl trenér Baníku Radomír Korytář.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články