Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Kdo bude v Chelsea jednička? Mourinho už ví, řekne to v neděli

Londýn - Trenér Chelsea José Mourinho už je rozhodnutý, kdo z dvojice Petr Čech, Thibaut Courtois začne v nové sezoně jako brankářská jednička. Fotbalisté londýnského týmu se to však dozvědí až den před pondělním úvodním zápasem anglické ligy proti Burnley.

Petr Čech vs Thibault Courtois
zdroj: ČTK

Belgičan Courtois, jenž se v létě vrátil po třech sezonách z hostování v Atlétiku Madrid, odchytal celou úterní generálku se San Sebastianem a čistým kontem pomohl k výhře 2:0. To však podle portugalského kouče ještě nic neznamená.

"Nechal jsem Thibauta hrát 90 minut, protože byl zraněný a nechytal minulý víkend," vysvětlil Mourinho. "Petr hrál dva zápasy v Turecku a první poločas proti Ferencvárosi. Courtois od svého návratu absolvoval jen poločas proti Brémám, proto potřeboval chytat," přidal kouč Chelsea.

Podle něj dvaatřicetiletý Čech ani o deset let mladší Courtois po letní přípravě svou pozici neznají. "Faktem, že Courtois odehrál celý zápas, neříkám, že je první volbou pro pondělí. Chytal proto, že vynechal poslední tři zápasy. Hráči ještě nevědí, kdo bude jednička, řeknu jim to v neděli," dodal Mourinho.

Už dříve prohlásil, že má z konkurenčního boje svých brankářů radost a případně nebude mít problém posadit na lavičku zkušenějšího Čecha, který je neotřesitelnou jedničkou Chelsea už od roku 2004.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články