Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Katastrofa, říká o svém stavu Jiráček

Berlín – Katastrofa. Tak charakterizoval Petr Jiráček své působení v Hamburku. Po přestupu z Wolfsburgu toho český reprezentant pro zranění třísel moc nenahrál a nyní musí dokonce na operaci. "Je to hrozně těžké. Jsem nešťastný, totálně zničený. Chtěl jsem HSV pomoci a teď tohle. Katastrofa," vylíčil šestadvacetiletý defenzivní záložník své pocity. Jiráček alespoň doufá, že se bude moci zapojit do zimní přípravy svého týmu.

Petr Jiráček
zdroj: Isifa autor: Eduard Erben

Příčiny svých zdravotních potíží český reprezentant hledá ve velkém zápasovém vytížení v posledním roce. "V roce 2011 jsem odehrál hodně zápasů bez větší přestávky. Kvalifikaci na Ligu mistrů a zápasy v Lize mistrů s mým bývalým klubem Plzní, k tomu kvalifikaci na mistrovství Evropy s českou reprezentací. Okolo 40 zápasů během pěti měsíců. Pak přestup do Wolfsburgu. Příprava s trenérem VfL Felixem Magathem měla také co do sebe a v létě 2012 mistrovství Evropy. Byla to náročná doba," vypočítává Jiráček.

"Jsem typ, který jde v zápase neustále přes vlastní hranice bolesti. Pak někdy zákonitě přijde konec. U mě to bylo v prvním poločase proti Stuttgartu. Od té doby jsem zraněný," dodal.

Poranění třísla podle něj ale není vážné, a proto věří, že po prosincové operaci a následné čtyřtýdenní rehabilitaci bude moct s Hamburkem v lednu odletět na přípravný kemp do Abú Zabí. "Pak na to šlápnu, abych se znovu dostal do týmu a fanoušci konečně zažili skutečného Petra Jiráčka," uzavřela letní posila severoněmeckého klubu, která kvůli trestu za červenou kartu a zdravotním komplikacím zatím v novém dresu naskočila jen do pěti zápasů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články