Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Katar chystá investice do turistiky

Dauhá - Katar plánuje masivní investice do turismu. Do roku 2022, kdy pořádá fotbalové mistrovství světa hodlá investovat dvaadvacet až pětadvacet miliard dolarů. Především se mluví o infrastruktuře a luxusních hotelech.

Fotbalové mistrovství světa v Kataru 2022
zdroj: ISIFA

Nový přístav, nové mezinárodní letiště a desítky tisíc nových hotelových pokojů. Vládci malého státu v Perském zálivu jsou na ambiciózní cíle zvyklí. Pořadatelství mistrovství světa ve fotbale získali mimo jiné příslibem, že se bude hrát v uzavřených a klimatizovaných stadionech. Luxus nabízí i turistům a jejich očekávání bonity návštěvníků tomu odpovídá.

Ahmad Abdalláh Nuajmí, šéf katarského Úřadu pro turistiku:

"Nechceme lidi, kteří přijedou, zaplatí za pokoj 50 dolarů a budou celý den ležet na pláži a procházet se kolem s batohem a v šortkách. To nejsou typy, na které se zaměříme."

Je nám líto, video expirovalo.
Katar bude vzkvétat

Marketingovou ofenzivu zaměřenou na fotbalové fandy Katar už zahájil - jeho státní nadace získala za 170 milionů eur na 5 let místo na dresech FC Barcelona, jednoho z nejpopulárnějších klubů na světě. Otázkou zůstává, jestli se katarské plány přilákat na mistrovství světa tu nejbohatší klientelu potkají z očekáváními fotbalových fanoušků z celého světa.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články