Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Katalánské hvězdy jsou v Praze

Praha – Nejlepší fotbalový klub světa dorazil dnes v jednu hodinu po poledni do Prahy. Hráči španělské Barcelony přiletěli k duelu 4. kola Ligy mistrů, v němž se představí v úterý večer na stadionu v Edenu proti Plzni. Katalánské hvězdy přišla na ruzyňský terminál přivítat asi stovka fanoušků v dresech a s vlajkami, svých oblíbenců se ale nedočkali. Lionel Messi a spol. "prchli" postranním východem přes VIP prostory a příznivcům se vůbec neukázali. "Barca" vzápětí způsobila poprask v centru města u hotelu Four Seasons, kde její hráči bydlí.

Gerard Piqué a David Villa vystupují z autobusu před pražským hotelem Four Seasons
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Jindy poklidná příletová hala se přitom na chvíli proměnila v hlučnou arénu. Převážně španělští fanoušci spustili chorály, tleskali, vyvolávali jména svých oblíbenců, a dokonce vyvěsili po zábradlí u východu od letadel klubové vlajky. Když se asi dvacet minut po příletu objevili první členové výpravy, začali si lovci autogramů zuřivě chystat připravené fotografie, kam se jim měli barcelonští hráči zvěčnit.

Po pár minutách ale vystřídaly natěšenou atmosféru povzdechy a pískot. Fanoušci se dozvěděli, že se katalánských velikánů tentokrát nedočkají, a zklamaně se trousili ven z haly. Nejlepší tým planety už mezitím seděl v autobuse a mířil do centra Prahy k hotelu Four Seasons.

U pětihvězdičkového hotelu čekalo přes sto fanoušků barcelonského klubu, na pořádek dohlížela desítka policistů a členové hotelové ochranky. Ti všichni měli co dělat, aby obletovaným fotbalistům zajistili bezpečný průchod k recepci. "Meeeeessi, Meeeeessi," překřikovali se fanoušci a častovali tak téměř každého hráče katalánského velkoklubu. Fotbalisté moc ochoty neukázali, žádosti o autogramy do jednoho odmítli a už se spíš viděli v hotelové jídelně a následném odpočinku na pokoji. Katalánci mají v hotelu pronajaté celé patro a vařit jim bude vlastní kuchař.

Večer si Barcelona na předzápasovém uzavřeném tréninku vyzkouší trávník v Edenu, v úterý od 20:45 pak vyběhne proti českému mistrovi už k ostrému utkání.

Barcelona přiletěla se všemi hvězdami

Trenér Barcelony Pep Guardiola přivezl do Prahy všechny hvězdy svého týmu. Na seznam hráčů se dostal i útočník Alexis Sánchez, který se přes měsíc léčil kvůli natrženému svalu.

V Guardiolově výběru chybějí jen dlouhodobě zraněný záložník Ibrahim Afellay a útočník Pedro Rodríguez, který si ve středečním ligovém zápasu s Granadou poranil vazy v kotníku. Naopak letní nákup Barcelony Sánchez by mohl od lékařů dostat zelenou, aby od pondělí naplno trénoval. Do nominace se dostal i mladý útočník Isaac Cuenca, který debutoval v "áčku" Barcelony v úvodním utkání proti Plzni a v sobotu proti Mallorce (5:0) si připsal první gól. Z mladíků jsou na soupisce ještě stoper Fontás a Oier.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Barcelony už jsou v Praze
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články