Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Karvinou posílil ofenzivní záložník Ba Loua

Do Karviné se stěhuje ofenzivní záložník Adriel D'Avila Ba Loua. Dvaadvacetiletý mládežnický reprezentant Pobřeží slonoviny přichází na roční hostování s opcí z abidžanského klubu ASEC Mimosas. Poslední dvě sezony strávil na hostování ve druhé dánské lize, kde Vejle BK pomohl k postupu.

Fotbalisté Karviné se radují z branky
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Ba Loua zaujal v Karviné už během červnových testů, kdy nastoupil i do dvou přípravných zápasů a dal gól proti Górniku Zabrze. Jenže jednání komplikovala víza, kvůli kterým se musel mladý záložník do 30. června vrátit do vlasti.

"Od té chvíle jsme pracovali na tom, aby mohl dorazit, a ladili jsme také formu angažmá. Byly dny, kdy už jsme přestali doufat, že vízum dostane. Nakonec se to podařilo," řekl sportovní ředitel Karviné Lubomír Vlk.

Karviná má vytouženou posilu do křídelního prostoru. "Rychlost a dynamika je jeho nesmírnou výhodou. Ovšem alfou a omegou bude aklimatizace a dohnání tréninkového manka. To je priorita, na které Ba Loua s kondičním trenérem už týden pracují," dodal Vlk.

"Mám rád takové typy fotbalistů, kteří se nebojí hrát jeden na jednoho a mají rychlostní parametry. Na druhou stranu těmto hráčům se moc nechce bránit, takže to musíme vyvážit a naučit je, že musí pomáhat i v obranné fázi," řekl k posile trenér Roman Nádvorník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články