Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Karviná přestřílela Hradec, domů si odváží výhru 4:3

Hradec Králové – Sedmigólové galapředstavení nováčků nejvyšší soutěže vyznělo lépe pro hosty z Karviné. Svěřenci Jozefa Webera měli navrch od úvodních minut a během první půle si vypracovali slibný náskok 2:0. Po změně stran o něj sice v rozmezí dvou minut přišli, ale následně opět dvakrát udeřili. Hradec stačil už jen zásluhou Malinského upravit na konečných 3:4 a zaznamenal pátou ligovou porážku za sebou. 

Fotbalisté Karviné slaví jeden ze svých gólů do sítě Hradce Králové
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Karviná jednoznačně ovládla první půli. Už ve druhé minutě se v pokutovém území dostal k technické střele pozdější hrdina utkání Budínský, ale jeho pokus mířící k tyči vyrazil tygřím skokem gólman Ottmar na rohový kop.

Stejný hráč však o čtyři minuty později poprvé udeřil. Nutno podotknout, že zásadní vliv na jeho brance měla chyba domácího obránce Holeše, který odvracel centr ze strany hlavou tak nešikovně, že míč připravil přesně na nohu Budínskému a ten se trefil z voleje nechytatelně pod břevno.

Rovněž druhá trefa hostujícího celku snesla měřítko hodné nejvyšší soutěže. Ve 32. minutě zůstal po nacvičeném signálu z rohového kopu trestuhodně neobsazený Voltr, jehož akrobatické zakončení skončilo opět v síti za bezmocně plachtícím brankářem Ottmarem.

"Moje nůžky, jimiž jsem dal gól, vyplynuly ze situace. Byla to jediná možnost, jak trefit míč. Byl to hlavně dobře kopnutý roh, včera jsme je nacvičovali na tréninku," popsal svou trefu Voltr.

Hradec se výrazněji připomněl až ve druhé půli. V 53. minutě odcentroval od brankové čáry Malinský, přesně našel hlavu kapitána Černého, který nezaváhal – 1:2. Někteří slavící diváci se možná ani nestačili usadit zpět na svá místa, když hostující Šisler fauloval v pokutovém území Žondru. Sudí Franěk bez váhání nařídil penaltu, jež s notnou dávkou štěstí proměnil Schwarz.

Hradec byl poté lepší a snažil se převážit misky vah na svou stranu. Velkou šanci měl útočník Žondra, ale z malého vápna netrefil míč ideálně.

Hosté byli mnohem produktivnější. Po Voltrově centru jim vrátil vedení nechytatelnou střelou Šisler – 2:3. V 79. minutě pak uklidnil Karvinou čtvrtým zásahem Budínský, čímž definitivně rozhodl o držiteli tří bodů.

Domácí už jen snížili, když v nastaveném čase skóroval Malinský. Hradec si tak připsal pátou porážku za sebou a od sestupového pásma ho dělí pouhé čtyři body. Naopak Karviné patří šestá příčka.

12. kolo první fotbalové ligy:

FC Hradec Králové - MFK Karviná 3:4 (0:2)

Branky: 53. Černý, 55. Schwarz z pen., 90.+2 Malinský - 6. Budínský, 32. Voltr, 69. Šisler, 79. Budínský. Rozhodčí: Franěk - Kříž, Hájek. ŽK: Malinský - Janečka, Laštůvka, Šisler, Košťál. Diváci: 2336.

Hradec Králové: Ottmar - Holeš, Polom, Plašil, Mudra - Malinský, Janoušek, Schwarz (78. Trubač), Vlkanova (72. Krátký) - P. Černý (88. Martan), Žondra. Trenéři: Frimmel a Pilný.

Karviná: Laštůvka - Holík, Košťál, Hošek, Zelený - Janečka, Šisler - Moravec, Budínský (88. Panák), Eismann (57. Jurčo) - Voltr (76. Puchel). Trenér: Weber.

Ohlasy po utkání 12. kola první fotbalové ligy FC Hradec Králové - MFK Karviná:

Bohuslav Pilný (trenér Hradce): "Špatně jsme do utkání vstoupili. První gól byla přitom situace, která se dala řešit. Mužstvo se dostalo dolů. Pak jsme měli hodně standardních situací, především rohů, ale sami jsme po standardce inkasovali. Ve druhé půli jsme během dvou minut vyrovnali, ale pak jsme propadli euforii a zapomínali jsme na zadní vrátka. Zápas se lámal při šanci, kterou měl Libor Žondra. Pak přišla nádherná střela Šislera a další gól. Nad mužstvem určitě nelámu hůl."

Jozef Weber (trenér Karviné): "Byl to hodně emoční zápas. Vítězství se nerodilo lehce. Trošku jsme spoléhali na taktiku z minulého roku, kdy jsme v Hradci vyhráli ve druhé lize, tedy na standardní a brejkové situace. To se nám vyplatilo v prvním poločase, ale na začátku druhého se domácí i svou kvalitou vrátili do hry. Pak jsme ale dali dvě branky a zápas kontrolovali. Z naší strany to byla nejlepší část utkání. Myslím, že nováčkové ligy odehráli slušný zápas, krásné branky z něj udělaly pěknou podívanou." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články