Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Karviná potvrdila nového trenéra, Slezany má zachránit v lize Straka

Novým trenérem Karviné se stal František Straka. Bývalý reprezentační kouč nahradil na lavičce předposledního týmu ligy Norberta Hrnčára. Už v pátek MFK čeká důležitý záchranářský souboj na hřišti pražské Dukly, která je v tabulce poslední se ztrátou jednoho bodu na Karvinou.

František Straka
zdroj: ČTK autor: Doležal Micha

"Trenér Straka je velký motivátor a impulzivní člověk v dobrém slova smyslu. Kabina v těchto chvílích někoho takového potřebuje. Věříme, že sázka na Františka Straku byla správná," uvedl sportovní ředitel Karviné Lubomír Vlk.

Šedesátiletý někdejší reprezentační obránce Straka v minulosti vedl pražské rivaly Spartu i Slavii, Teplice, Plzeň, České Budějovice, Příbram, Ružomberok či Slovan Bratislava.

Jako trenér působil také v Německu, Polsku, Rakousku, na Krétě, v Egyptě a naposledy v Libanonu. Na jaře 2009 v jednom utkání vedl rovněž český národní tým.

Je nám líto, video expirovalo.
Straka: Situace je kritická, ale ne ztracená

V české nejvyšší soutěži slavil s Teplicemi a se Spartou triumf v domácím poháru, Plzeň, Budějovice i Příbram zase dovedl k záchraně. Loni v létě ukončil angažmá v libanonském celku Al Ansar, od té doby byl bez práce.

Karviná mění trenéra v této sezoně už podruhé. V listopadu vystřídal Romana Nádvorníka na lavičce Slovák Hrnčár, ale po necelých čtyřech měsících byl kvůli neuspokojivým výsledkům i předváděné hře odvolán.

Se slezským týmem vyhrál jediný z devíti prvoligových zápasů a nedostal ho z patnácté pozice.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články