Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Karviná posiluje ofenzivu, dotáhla hostování Wágnera s Kalabiškou

Karviná - Dvě posily do ofenzivy získali fotbalisté Karviné. Nováček první ligy angažoval na půlroční hostování s opcí z Mladé Boleslavi ofenzivního záložníka Jana Kalabišku a na hostování z Jablonce pak útočníka Tomáše Wágnera, jehož příchod je kompenzací za přestup Jaroslava Zeleného na sever Čech.

Šestadvacetiletý Wágner má v nejvyšší soutěži na kontě 180 zápasů a 47 vstřelených branek. Bývalý hráč Mladé Boleslavi, Plzně a Příbrami zasáhl za Jablonec na podzim do devíti ligových duelů a dal v nich čtyři góly, všechny v úvodu sezony.

"Tomáše známe, stáli jsme o něj a máme radost, že je tady. Jde o kvalitního útočníka, který umí střílet góly. Snad to u nás prokáže," řekl sportovní manažer Karviné Lubomír Vlk.

Třicetiletý Kalabiška přišel do Mladé Boleslavi vloni v zimě s vizitkou nejlepšího střelce slovenské ligy. Za středočeský klub ale zatím dal jediný ligový gól a na podzim nenastupoval v základní sestavě.

V české lize má Kalabiška bilanci 78 utkání a sedm gólů. "Honza je univerzál, může hrát na více postech, navíc to je levák. Pro nás to znamená jednoznačně zkvalitnění ofenzivy, to potřebujeme," konstatoval Vlk.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články