Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Karviná porazila Střížkov, Žižkov poskočil do vedení v Opavě

Karviná - Fotbalisté Karviné porazili v 16. kole druhé ligy střížkovské Bohemians 2:0 a zimní přestávku stráví před svým soupeřem na desátém místě. Bez branek potom skončil zápas Vlašimi s Čáslaví, dvou týmů ohrožených sestupem. Třemi góly se blýskl Zlín, který porazil olomoucké HFK. V Opavě získali tři body fotbalisté Žižkova a po výhře 2:1 se vyšvihli na první místo tabulky.

Radost fotbalistů Karviné
zdroj: mfkkarvina.cz

Karviná hrála disciplinovaně a soupeři nabídla za celý zápas jedinou vážnější šanci, deset minut před koncem míč směřující do prázdné branky vyhlavičkoval Hoffmann. Domácí v té době už vedli o dva góly. Už po čtvrthodině hry otevřel skóre Mišinský, který hlavou zužitkoval centr Hottka z přímého kopu. Krátce po změně stran hosté špatně rozehráli a Ciku přelstil obranu Pražanů i brankáře Wintra podruhé. Slezané po předchozích čtyřech remízách oslavili první vítězství po více než měsíci a v tabulce mají nyní o bod víc než Pražané.

Karviná - Bohemians Praha 2:0 (1:0)

Branky: 16. Mišinský, 52. Ciku. Rozhodčí: Orel - Arnošt, Trávníček. ŽK: Gonda - Nesvadba, Lencevič. Diváci: 841.

Vlašimi nedokázala vyhrát už popáté za sebou. Snažila se hrát aktivně, ale šance neproměnila. Blízko ke gólu měli i čáslavští. Po půlhodině hry obešel Synek gólmana Tomu a mířil do prázdné branky, jeho pokus však zblokoval Starý. Čtvrt hodiny před koncem se domácí Průcha snažil odkopnout míč, ale málem jej poslal do vlastní branky.

Vlašim - Čáslav 0:0

Rozhodčí: L. Kovařík - T. Kovařík, Pilný. ŽK: Průcha - Charuza, Achemaistos, Kelesiadis. Diváci: 347.

Zadařilo se Zlínu, který porazil v posledním podzimním utkání HFK Olomouc 3:0 a nedávnému lídrovi druhé nejvyšší soutěže připravili druhou porážku za sebou. Domácí po dvou kolech našli střeleckou mušku, měli navíc usnadněnou roli v tom, že už od 32. minuty hráli v přesile po vyloučení Kopeckého.

Zlín - HFK Olomouc 3:0 (1:0)

Branky: 7. Malcharek, 70. Matějov, 90. Polách z pen. Rozhodčí: Proske - Kotík, Machálek. ŽK: Malcharek, Elšík - Murin, Čtvrtníček, Bednář. ČK: 32. Kopecký (HFK). Diváci: 1425.

Fotbalisté Žižkova zvítězili v divokém utkání v Opavě 2:1 a mají šanci přezimovat v čele tabulky. Na prvním místě mají dvoubodový náskok před týmy Bohemians 1905 a Znojma, které na ně budou útočit v nedělních zápasech.

Opava - Viktoria Žižkov 1:2 (0:0)

Branky: 71. Jurečka - 58. Šťastný z pen., 69. Kotyza. Rozhodčí: Nenadál - Hock, Vlasjuk. ŽK: Květon, Zapletal, Schaffartzik - Kalod, Mareš, Bartošák. ČK: 58. Wirth - 90.+3 Kalod. Diváci: 1727.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články