Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Karviná nevyužila možnost upevnit si vedení, béčko Slavie poprvé v sezoně vyhrálo venku

Vedoucí Karviná odmítla možnost upevnit si první místo v tabulce druhé ligy, když prohrála ve slezském derby na hřišti Opavy 1:2. Hosté utrpěli první jarní porážku a mají dál jednobodový náskok před druhou Líšní. Zaváhání Karviné nevyužila Příbram, když v dohrávce 22. kola podlehla béčku Slavie a nebodovala počtvrté za sebou. Na třetí místo se posunuli hráči Vyškova, kteří porazili Varnsdorf 3:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Opava – Karviná

I zápas v Opavě potvrdila že se favoritům ve 25. kole nedařilo. Vedle Karviné prohrály také Líšeň a Příbram, další aspirant na postup Dukla Praha jen remizovala.

Karvinští přitom začali slezské derby výborně a už ve třetí minutě je poslal do vedení zblízka hlavičkou Akinyemi. V 18. minutě ale vyrovnal Vincour.

V závěru úvodního dějství měl lídr tabulky velkou šanci vzít si vedení zpět, ale Málek selhal z penalty i následné dorážky.

Za neproměněný pokutový kop pak hosty po změně stran v 61. minutě ztrestal po chybě obrany a obloučku přes gólmana Rataj.

Domácí si po obratu připsali první jarní vítězství a posunuli se na 14. příčku o skóre před Třinec. Poslední je s jednobodovou ztrátou Slavia B, která poprvé v sezoně naplno bodovala venku a prodloužila sérií nezdarů Příbrami.

U Litavky to nevypadalo, že proti sobě hrají aspirant na postup a nejhorší tým soutěže. Slávistická rezerva nepouštěla domácí do větších šancí a v nastavení první půle otevřela skóre díky Šubertově umístěné střele zpoza šestnáctky.

Příbramskému týmu se nedařilo ani po změně stran. V 72. minutě přidal druhý gól hostů Singhateh z penalty. Chvíli nato snížil Wágner, ale víc už domácí nestihli.

Afričtí hráči dali všechny branky zápasu ve Varnsdorfu. Ve druhé minutě se za Vyškov trefil útočník z Burundi Kanakimana, ve 12. minutě ale srovnal Nigerijec Tanko.

Varnsdorfu výrazně zkomplikovala situaci Kubistova červená karta z 28. minuty, od 85. minuty navíc hrál i bez vyloučeného Richtera. Brankami v 82. minutě a v nastavení rozhodl o výsledku ugandský obránce Musa Ramathan.

Vyškov uspěl poprvé pod vedením nového kouče Jana Kameníka a posunul se o bod před Příbram, která v sobotu podlehla doma Vlašimi (0:3), ale má ještě zápas k dobru. Varnsdorf je s dvoubodovou ztrátou na třetí místo šestý.

Výsledky 25. kola fotbalové ligy:

Varnsdorf – Vyškov 1:3 (1:1)
Branky: 12. Tanko – 82. a 90.+2 Ramathan, 2. Kanakimana. Rozhodčí: Dorušák – Dobrovolný, Pochylý. ČK: 28. Kubista, 85. Richter (oba Varnsdorf). ŽK: Ludvíček, Bláha – Lahodný, Bayo, Mafwenta, Vintr. Diváci: 415.

Opava - Karviná 2:1 (1:1)
Branky: 18. Vincour, 61. Rataj - 3. Akinyemi. Rozhodčí: Křepský - Kotalík, Šafránková. ŽK: Omale, Kopečný - Budínský, Memič, Bartl. Diváci: 1885.

Dohrávka 22. kola: Příbram - Slavia B 1:2 (0:1)
Branky: 75. Wágner - 45.+3 Šubert, 72. Singhateh z pen. Rozhodčí: Rouček - Slavíček, Arnošt. ŽK: Fišl, Stropek - Šmiga, Hájek, Pech. Diváci: 942.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články