Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Karlsson po debutu za Spartu: Na Dukle jsme ukázali sílu, máme ale na čem pracovat

První soutěžní zápas za Spartu odehrál David Moberg Karlsson a hned pomohl k ligové výhře 3:2 nad Duklou. Karlsson nastoupil na kraji zálohy a svými individuálními průniky dělal starosti domácí obraně. Podle trenéra Zdeňka Ščasného čtyřiadvacetiletý záložník na Julisce splnil přesně to, co se od něj očekávalo.

David Moberg Karlsson
zdroj: twitter.com/ACSparta_CZ

"Je to hrozně těžká soutěž. Na to, že jde o poslední tým, nehráli vůbec špatně. Na konci jsme ukázali kvalitu a uspěli jsme," řekl Karlsson po dohrávce 21. kola první ligy.

Jeho výkon se zamlouval i kouči Ščasnému. "Splnil přesně to, co jsme čekali. Před prvním zápasem měl zdravotní problémy a to byl možná jeden z důvodů, proč jsem ho dnes sundal. Nechtěl jsem riskovat, aby se mu zranění obnovilo," uvedl Ščasný.

"On je přesně ten hráč, kterého jsme potřebovali. Umí jeden na jednoho, umí zrychlit hru a je hrozně nebezpečný," dodal trenér Sparty.

Souhru se spoluhráči neviděl švédský záložník špatně. "Celkem to šlo. Chvílemi jsme ztráceli spoustu balonů a nehráli jsme tak dobře, ale celkově vzato mi spoluhráči dodávají sebevědomí a příjemně se se mnou baví, takže pro mě bylo jednodušší hrát," řekl Karlsson, který do Sparty přišel v prosinci z Norrköpingu.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno plus: Dozvuky utkání Plzeň - Slavia a rozbor klíčových momentů

Navzdory ne zcela přesvědčivému výkonu podle něj Sparta ukázala na Dukle sílu. "Máme na čem pracovat a musíme předvádět lepší výkony, protože pak můžete vyhrát více zápasů," uvedl Karlsson.

"Je to o síle. Už jsem to říkal spoustě lidí. Nevím, kolik utkání Manchester United pod vedením Alexe Fergusona v posledních minutách vyhrál, ale ukazuje to sílu týmu, když jste toho schopní i přesto, že nehrajete dobře," dodal bývalý hráč Göteborgu, Sunderlandu, Kilmarnocku či Nordsjaellandu.

Doufá, že se v jednom týmu sejde s reprezentačním kapitánem Bořkem Dočkalem, jenž ukončil smlouvu v čínském klubu Che-nan Ťien-jie a se Spartou jedná.

"Párkrát jsem s ním trénoval. Pokud přijde, bude to pro klub perfektní, protože jde o vynikajícího fotbalistu. Je to lídr a osobnost. Bavil jsem se s ním. Už tu působil, ví, jaké je to být sparťanem," konstatoval Karlsson.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články