Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Kariéra ex-útočníka Chelsea v ohrožení, Demba Ba má zlomenou nohu

Šanghaj - Bývalý fotbalista Chelsea Demba Ba utrpěl v čínské superlize vážnou zlomeninu nohy, která ohrožuje jeho kariéru. Senegalský útočník Šanghaje Šen-chua nedohrál nedělní derby se Šanghaj SIPG, když mu protihráč neúmyslně přišlápl levou nohu a způsobil mu zlomeninu holení i lýtkové kosti. Ba se bude muset podrobit operaci, kterou chce podstoupit ve Francii.

Ošklivé zranění Demby Ba
zdroj: YouTube

K incidentu došlo v 63. minutě, kdy Ba nabíhal na průnikovou přihrávku a dostal se do kolize s levým bekem soupeře Sun Siangem. Při kolizi Sun Siang nešťastně přišlápl protihráči z boku stejnou nohu, což kosti nevydržely. Ba byl následně deset minut ošetřován a převezen do nemocnice, kde byla potvrzena vážná zlomenina obou kostí. Ta podle lékařů odpovídá zlomeninám při vážných autonehodách.

Nevyhnutelná je proto operace. Podle původních předpokladů by léčba měla trvat minimálně rok, lékaři však vyjádřili obavy nad další kariérou jednatřicetiletého útočníka.

Ba má za sebou vydařená angažmá v Hoffenheimu, West Hamu, Newcastlu a rok a půl strávil v Chelsea. Celkem dal za týmy v Premier League 43 branek v 99 zápasech. V roce 2014 odešel do Besiktase a od loňského léta hraje za Šanghaj, kde patří mezi největší hvězdy čínské superligy. V aktuální sezoně je se 14 góly nejlepším střelcem soutěže.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články