Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Karabec míří ze Sparty do Hamburku. Chci naplnit očekávání, říká pro ČT sport

Sága, zda hrát ve Spartě bude, či nebude, je u konce. Alespoň prozatím. Adam Karabec zkusí štěstí v německé Bundeslize, i když té druhé. Hrát bude za Hamburk, a to na ročním hostování s opcí na trvalý přestup. Chytne se konečně?

Je nám líto, video expirovalo.
Karabec stráví příští sezonu v Hamburku

"Z prvních pocitů jsem nadšený, jsem moc rád, že jsem tuhle příležitost mohl dostat a že naplním očekávání," řekl Karabec v rozhovoru pro ČT sport.

O jednadvacetiletého ofenzivního záložníka, který platí za jednoho z největších talentů, ale ve Spartě se nedokázal prosadit, měl Hamburk zájem delší dobu. Klubu se nicméně nedaří postoupit zpět do nejvyšší německé soutěže.

"Vzpomínky na Letnou jsou určitě krásné, začínal jsem tam kariéru. Na nějakou dobu to teď přeruším, ale mám moc pěkných vzpomínek. Od tohoto angažmá čekám postup do první ligy a doufám, že týmu pomůžu," dodal Karabec.

Karabec, jehož dříve údajně sledovalo např. francouzské Maraseille, v poslední sezoně nastoupil do třiceti soutěžních zápasů.

"Každý si představuje to nejlepší a chtěl by hrát každý zápas a být důležitý hráč pro tým. Bude to těžká cesta se do této pozice dostat, ale věřím si na to," uvedl Karabec.

Stejnou cestu, tedy druhou Bundesligu, zkusil nedávno i ostravský záložník Filip Kaloč. Ten z Baníku odešel v zimě na hostování do Kaiserslauternu a německý klub na něj po úspěšném boji o záchranu v druhé lize uplatnil opci.

Sparťané Adam Karabec a Lukáš Sadílek oslavují gól
zdroj: twitter.com/AC Sparta Praha

Ve středu odešel ze Sparty také útočník Václav Sejk na roční hostování s opcí do Zaglebie Lubin, osmého týmu uplynulé sezony polské ligy.

Už předtím na Letné potvrdili, že jednadvacetiletý záložník Michal Ševčík míří na roční hostování do druholigového Norimberku. Součástí dohody je i opce na přestup. V lize se tak potká právě s Karabcem.

Sparta na úvod letní přípravy porazila minulý týden AIK Stockholm 3:1. Proti aktuálně osmému týmu švédské ligy si zápasovou premiéru jako hlavní trenér odbyl Lars Friis, nástupce Briana Priskeho. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články