Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Kapitánskou pásku si vezme proti Belgii Čech

Teplice - Kapitánem české fotbalové reprezentace pro středeční zápas s Belgií bude brankář Petr Čech, který prý povede tým z pozice dosavadního asistenta absentujícího Tomáše Rosického. "Bylo to logické vyústění situace. Chybí zde Rosický i Tomáš Ujfaluši, který stejně jako Petr byl dosavadním asistentem kapitána. K nové volbě nedošlo, rozhodlo se přirozenou cestou," řekl Hašek.

Rosického na sraz nepustilo zranění a Ujfaluši ukončil reprezentační kariéru. "Není to o tom, kdo bude kapitánem, ale aby šlapal celý tým. Zodpovědnost za výsledky má každý hráč rovnoměrnou," řekl ještě před Haškovým rozhodnutím Čech.

Sedmadvacetiletý brankář Chelsea už v minulosti kapitánskou pásku v národním týmu několikrát navlékl. Dvakrát se tak stalo v kvalifikačních zápasech, když v říjnu 2007 byl u vítězství 3:0 nad Německem a naposledy byl kapitánem letos v duelu se Slovenskem. S páskou také nastoupil v několika přípravných zápasech.

Udílení prémií se mění

Hašek na tiskové konferenci také uvedl, že národní tým změnil pro zbývající čtyři kvalifikační zápasy prémiový řád. "Děkuji hráčům v čele s Čechem, že přijali nový prémiový řád. Nebudou se vyplácet odměny za jednotlivé zápasy, ale až pouze za případný postup na MS," prohlásil svazový předseda.

Pokud hráči vyhrají všechny čtyři zápasy, což je předpoklad postupu na šampionát, dostanou odměnu - sto tisíc za vítězství v jednom utkání - až zpětně. Ve všech zbývající zápasech podzimu, počínaje zápasem proti Belgii, budou fotbalisté hrát pouze za startovné, v tomto případě deset tisíc korun.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články