Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Kapitán Watfordu: Nebudu trénovat, mám strach o syna a nechci se vystavovat nebezpečí

Obavy z toho, že by mohl koronavirem nakazit malého syna, který trpí dýchacími potížemi, má kapitán fotbalistů Watfordu Troy Deeney, a proto odmítá trénovat. Kluby anglické Premier League se mohou ode dneška připravovat s hráči ve skupinách, ale právě Watford začne s přípravou nejdřív ve středu. Sedmnáctému týmu tabulky bude ale v přípravě na restart sezony chybět kapitán a nejlepší střelec.

Slavící hráči Watfordu
zdroj: PA autor: Andrew Matthews

"Oznámil jsem, že nebudu trénovat. Nejde o peníze. Mému synovi je teprve pět měsíců, má dýchací problémy, takže ho nechci vystavovat ještě většímu nebezpečí," řekl Deeney během internetové talkshow.

"Po tréninku se nemůžete vysprchovat a ve špinavém dresu přijedete domů. Když ho dám k oblečení svého syna a ženy, tak je pravděpodobnější, že s sebou domů něco přinesu," přidal jednatřicetiletý útočník.

Upozornil i na fakt, že Afroameričané jsou ke koronaviru náchylnější a na covid-19 častěji umírají. "Pro lidi tmavé pleti, Asiaty a smíšené etnikum je čtyřikrát pravděpodobnější dostat nemoc, je u nás dvakrát větší pravděpodobnost, že nemoc bude mít dlouhodobý průběh," prohlásil Deeney. "Dělá se něco extra, jako dodatečné screeningy nebo vyšetření srdce, aby se poznalo, že lidé mají problém? Ne. Podle mě by se tohle mělo řešit," řekl rodák z Birminghamu.

Vadí mu nejednotná pravidla a nařízení ve Velké Británii během pandemie. "Nemůžu si do poloviny července dojít do kadeřnictví, ale můžu skákat a hlavičkovat v pokutovém území s dalšími 19 lidmi. Nevím, jak to funguje. Na to mi nikdo nedokáže odpovědět. Ne protože nechce, ale protože to neví. Takže nechápu, proč bych se měl vystavovat nebezpečí," uvedl Deeney.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články