Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kapitán Terry není na prodej, říká nový trenér Chelsea

Londýn - Nový trenér fotbalistů Chelsea Carlo Ancelotti dnes v Londýně zdůraznil, že obránce John Terry zůstává na Stamford Bridge jako kapitán a není "za žádnou cenu" na prodej. Při první tiskové konferenci v novém působišti Ancelotti rovněž potvrdil přestup ruského útočníka Jurije Žirkova do Londýna a zdůraznil, že jeho cílem je s Chelsea vyhrát Ligu mistrů. "John Terry zůstává v Chelsea. Přirozeně bude kapitánem mužstva," řekl Ancelotti, který dosud trénoval AC Milán. "Terry řekl, že chce zůstat. Není na prodej za žádnou cenu. Je symbolem týmu," řekl.

O kapitána anglické fotbalové reprezentace měl zájem Manchester City, ale Chelsea kategoricky odmítla, že by Terryho prodala. V britském tisku se nicméně objevily spekulace, že celá záležitost není uzavřená, protože sám hráč odmítnutí klubu veřejně nepotvrdil. Manchester City za něj údajně nabízel 25 až 30 milionů liber. Zvýšená nabídka na 40 milionů, tedy 1,2 miliardy korun, by ale mohla odhodlání Chelsea vážně prověřit, napsal list The Guardian.

Ancelotti potvrdil přestup Žirkova z CSKA Moskva, ale k dalším možným posilám se vyjadřoval rezervovaně. "Nechci mluvit o dalších jménech. Pokud bude příznivá příležitost, můžeme zkusit vylepšit tým. Pokud ne, máme skvělé mužstvo i tak," dodal nový trenér Chelsea s tím, že na přestupy je ještě čas do konce srpna. Žirkov je třetí letní posilou Chelsea, jejíž branku hájí český reprezentant Petr Čech. Ze sestupujícího Middlesbrough získal londýnský celek gólmana Rosse Turnbulla a z Manchesteru City přišel útočník Daniel Sturridge.

Na otázku, zda je jeho cílem první vítězství Chelsea v Lize mistrů, Ancelotti s úsměvem odvětil: "Proto jsem tady." Od vedení klubu však prý v tomto směru nemá žádné podmínky. Ancelotti bude usilovat i o prvenství v anglické lize. "Uděláme maximum pro to, abychom vyhráli obě trofeje," řekl italský kouč. Zdůraznil, že není nervózní z toho, že je pátým trenérem týmu během pěti let. "Neobávám se. Jsem šťastný, že mám tuto příležitost," dodal.

Doufejme, že Ancelotti zůstane alespoň sedm let, přeje si Čech

Podle Petra Čecha je Ancelotti "pro klub tím správným mužem". "Doufejme, že bude úspěšný a zůstane aspoň sedm let," řekl brankář v rozhovoru, který dnes otiskl list The Independent. "Když se podíváte na Ancelottiho bilanci, říkáte si, že nemůžete udělat chybu, když ho jmenujete trenérem." Čech také zdůraznil týmového ducha Chelsea. "Tým je silný. I v těžkých dobách jsme se vždy zvedli a to bude pro nového trenéra velká pomoc," řekl.

Carlo Ancelotti
zdroj: ČTK
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články