Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kapitán Kompany po 11 letech opouští City a vrací se do Anderlechtu

Kapitán Vincent Kompany po historickém zisku treblu opouští Manchester City. Za úřadujícího anglického mistra, vítěze Anglického i Ligového poháru, hrál jedenáct let. Třiatřicetiletý belgický fotbalista se vrátí do Anderlechtu, kde začínal kariéru a nyní tam bude hrajícím trenérem.

Vincent Kompany se raduje z vítězného gólu v utkání proti Leicesteru City
zdroj: REUTERS autor: Jason Cairnduff

Kompanymu po této sezoně končí smlouva se City, jehož dres obléká od roku 2008 po příchodu z Hamburku. Odchod oznámil den po suverénním triumfu v Anglickém poháru a drtivém vítězství 6:0 ve finále nad Watfordem v emotivním prohlášení.

"Mnohokrát jsem si tento den představoval a teď se skutečně naplnil. Man City mi dal všechno. Snažil jsem se mu vrátit tolik, kolik jsem mohl," uvedl belgický stoper, jenž s klubem vybojoval čtyřikrát titul v Premier League a dva Anglické poháry.

Na trofejích Citizens má velký podíl i přesto, že ho často sužovaly zdravotní problémy. Před dvěma týdny symbolicky rozhodl v předposledním kole krásnou trefou o vítězství 1:0 nad Leicesterem a přiblížil tým k obhajobě titulu.

V Anderlechtu v šesti letech začal hrát fotbal a později nastartoval i profesionální kariéru. "Vracím se, abych se podělil o své znalosti s příštími generacemi 'Fialek'. Jako fotbalista jsem se tam narodil a vyrůstal," napsal Kompany. S belgickým klubem podepsal smlouvu na tři roky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články