Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kapitán Gerrard podepsal novou smlouvu s Liverpoolem

Liverpool - Anglický fotbalista Steven Gerrard podle všeho zakončí svou kariéru v Liverpoolu. S klubem, ve kterém hraje od osmi let, dnes podepsal novou dlouhodobou smlouvu. Délka kontraktu nebyla zveřejněna. Kapitán týmu zároveň přijal nabídku, že bude po konci kariéry v klubu působit jako jeho vyslanec.

Steven Gerrard
zdroj: ISIFA

"Jsem velmi šťastný a pyšný na to, že mohu být nadále součásti takového klubu, jako je Liverpool," uvedl jednatřicetiletý záložník. "Liverpool je můj domov a já tento klub od malička miluji. Žiju svůj sen, když mohu být kapitánem Liverpoolu. Věřím, že v našem červeném dresu zažiju další úspěchy," dodal.

Váží si také toho, že s ním Liverpool počítá i po konci kariéry. "Hodně mi lichotí, že mi klub nabídl šanci reprezentovat klub i poté, co pověsím kopačky na hřebík. Doufám ale, že se tak stane až za dlouhou dobu, protože ještě chci dlouho hrát," dodal Gerrard.

Anglický reprezentant debutoval za Liverpool v roce 1998. Od té doby odehrál v jeho dresu 566 zápasů, vstřelil 144 gólů a pomohl mu vyhrát Ligu mistrů, dvakrát Anglický pohár a dvakrát Ligový pohár. V sezoně 2011/2012 kvůli zranění třísel dlouho nehrál, do základní sestavy jednoho z nejúspěšnějších anglických týmů se vrátil až v letošním roce a ihned se zapsal do listiny střelců, když ve středu rozhodl gólem z penalty semifinále Carling cupu proti Manchesteru City.

 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články