Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Kanonýr Lafata proveří obranu úřadujícího mistra

Praha  - Fotbalisté Plzně po utkání Ligy mistrů znovu upírají svoji pozornost na ligovou soutěž. A jelikož nechtějí dopustit navýšení odstupu od vedoucí Sparty, musí doma uspět s druhým Jabloncem. Ten míří do Štruncových sadů ve skvělém rozpoložení, vyhrál čtyři utkání za sebou, nastřílel přitom 18 branek a jeho elitní kanonýr David Lafata už v sezoně nastřádal deset přesných zásahů. Právě na jeho obranu se Plzeň, která na Jablonec ztrácí z šestého místa tři a na vedoucí Spartu už osm bodů, bude muset hodně soustředit. Vedoucí Sparta opět v pondělí kolo uzavírá, čeká ji tradičně vypjatý souboj na ostravských Bazalech.

David Lafata
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Plzeňská Viktoria k duelu s Jabloncem, který na západě Čech v posledních třech zápasech pokaždé remizoval 1:1, vzhlíží s velkým očekáváním. "Čeká nás jeden z domácích vrcholů sezony. Jablonec má formu už delší dobu, nejméně od druhé poloviny jara, a pravidelně prokazuje velkou kvalitu," uvedl domácí trenér Pavel Vrba. Odmítl ale, že by jeho zadáci věnovali speciální pozornost pouze Lafatovi, který hraje v životní formě. "Není to pouze o Lafatovi, což je dáno i tím, že (Jablonec) má na české poměry neuvěřitelně široký kádr," řekl Vrba.

Pro Plzeň je ale varováním, že Lafata, v neděli slavící 30. narozeniny, dal Západočechům gól v posledních třech vzájemných duelech. Pro Jablonec je zase motivací potrápit úřadující ligové šampiony, kteří se jako třetí český tým dostali až do elitní Ligy mistrů. "Větší zápas není. Po těch několika solidních výsledcích cítíme, že nejsme úplně bez šance. Chceme se poprat o dobrý výsledek," přál si trenér František Komňacký, jehož tým má na vedoucí Spartu pětibodové manko.

Je nám líto, video expirovalo.
Pozvánka na 7. kolo fotbalové ligy

Na ofenzivní fotbal se v sobotu také těší diváci v Liberci, kam míří olomoucká Sigma. Ta by ráda odmazala nulu na bosovém kontě poté, co jí devět bodů odečetla disciplinární komise kvůli korupci. Olomouci by se tak hodilo, aby navázala na poslední vzájemné zápasy, v kterých nad Libercem pětkrát z šesti pokusů vyhrála. Sigma, která sází i na exlibereckého brankáře Zdeňka Zlámala, zatím v sezoně neprohrála ani jeden ze tří venkovních zápasů. "Měli bychom se vyvarovat chyb, kterých jsme se dopustili s Plzní," připomněl trenér Zdeněk Psotka prohru Olomouce v posledním ligovém duelu.

Liberečtí by zase rádi odčinili poslední domácí prohru s Teplicemi, což se jim povedlo už před týdnem při vysoké výhře 4:1 v Mladé Boleslavi. "Olomouc má obrovskou motivaci se ze spodku tabulky co nejrychleji dostat. S Plzní ztratili všechny tři body, takže přijedou s velkou touhou to napravit. U nás je to stejné, neboť jsme v posledním domácím zápase s Teplicemi zaváhali," uvedl kouč Slovanu Jaroslav Šilhavý.

Chudou bodovou sbírku by rády rozšířily České Budějovice, které mají na kontě jedinou uhranou remízu po utkání s Ostravou. Budějovice míří už v sobotu na hřiště Slovácka, dalšího celku ze spodní poloviny tabulky. Jihočeši venku nezvítězili už 18 zápasů, na Slovácku vyhráli jediný z dosavadních sedmi. "Uděláme vše pro vítězství. Moc dobře víme, o co nám v zápase jde a že by případná další porážka mohla mít fatální následky," řekl staronový kouč Budějovic František Cipro, který si obnovenou premiéru na lavičce Dynama odbyl minulý víkend.

Krizi by rád zažehnal i Hradec Králové. Po dvou výhrách v úvodu ligy už čtyřikrát za sebou vyšel naprázdno, navíc ani jednou nedokázal skórovat. Východočeši tak hodlají zabrat v neděli proti Bohemians 1905, kteří překvapivě drží čtvrté místo. "Chceme konečně prolomit smolnou sérii. Už ani nevím, kolik zápasů jsme nedali v lize gól. Spekulacemi kolem své osoby se nezaobírám, soustředím se jen na to, abych co nejlépe připravil tým," odmítl hradecký trenér Václav Kotal, že by se bál o místo. "Klokani" se prý současným tápáním Hradce ukolébat nenechají. "Víme, že (Hradec) není v jednoduché situaci, ale pes zahnaný do kouta o to víc kouše," upozornil trenér Pavel Medynský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články