Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kanonýr Haaland a nahrávač de Bruyne řádili v Lutonu. Vracím se do formy, liboval si pětigólový norský střelec

Kanonýr Erling Haaland se zaskvěl pěti góly v osmifinále FA Cupu a díky jeho střelecké formě Manchester City postoupil do čtvrtfinále soutěže. Obhájce trofeje zvítězil na hřišti Lutonu 6:2, první čtyři branky připravil norskému útočníkovi belgický záložník Kevin de Bruyne.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Luton – Manchester City

Haaland v prvním poločase zkompletoval hattrick, a poté co se v domácím dresu na přelomu poločasů dvakrát prosadil Jordan Clark, vrátil favoritovi tříbrankový náskok dalšími dvěma trefami. Na pět gólů mu stačila necelá hodina hry. Výhru Citizens ještě zpečetil Mateo Kovačič.

"Dát pět gólů je úžasný pocit, v útoku nám to fungovalo skvěle. Konečně se cítím na hřišti dobře, začínám se vracet do nejlepší formy," řekl v rozhovoru pro televizi ITV Haaland, jenž od příchodu do klubu v létě 2022 dal už osmý hattrick. Poprvé se mu to ale povedlo na hřišti soupeře.

Norský reprezentant kvůli zranění vynechal takřka celý prosinec a leden. Ještě delší zdravotní problémy měl De Bruyne, oba klíčoví hráči anglických šampionů jsou ale na druhou část sezony už připravení. Citizens obhajují titul v Anglickém poháru, Premier League i Lize mistrů.

"Kevin je pro nás nesmírně důležitý, skvělý hráč. Prostě jen dělá to, v čem je nejlepší. Je obrovská radost s ním hrát v týmu. Víme, co jeden od druhého očekávat," pochvaloval si Haaland.

"Jsou neskutečně sehraní, oba předvedli perfektní výkon. Erling potřebuje přesně hráče, jakým je Kevin, a Kevin potřebuje přesně hráče, jakým je Erling," přidal kouč Pep Guardiola.

Haaland jako první hráč v historii Manchesteru City zapsal dva pětigólové zápasy, poprvé se mu to povedlo před rokem při výhře 7:0 v osmifinálové odvetě Ligy mistrů proti Lipsku.

Posledním hráčem z první ligy, který nastřílel pět branek v utkání Anglického poháru, byl George Best v roce 1970 při vítězství Manchesteru United 8:2 nad Northamptonem. Držitel Zlatého míče za rok 1968 se trefil dokonce šestkrát.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články