Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kanonýr Dukly Beauguel: Před zimou bych rád měl deset gólů

Praha – Potřeba se aklimatizovat na prostředí, zvyknout si na spoluhráče… S těmito problémy se většinou potýkají fotbalisté po přestupu do nového klubu. Ne však útočník Jean-David Beaguel. Francouzský kanonýr hned během první sezony v Dukle střílí gól za gólem a svým sedmým zásahem v ročníku pomohl svému celku k dalším třem bodům. "Vlastně jsem dal už osm gólů, protože ten proti Příbrami se nepočítal," řekl dvaadvacetiletý hráč.

David Jean Beauguel (uprostřed) slaví se svými spoluhráči z Dukly Praha vstřelenou branku
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Beauguel se v utkání 13. kola prosadil na Julisce hlavou už v 51. vteřině, čímž se postaral o nejrychlejší gól probíhajícího ročníku. "Bylo důležité, že jsme tak brzo v utkání skórovali. Znovu jsem dal gól, takže to pro mě byl super zápas. Vždycky se vám hraje lépe, když dáte gól v první desetiminutovce," řekl.

Se svou produktivitou je zatím Beauguel spokojený. "Jsem šťastný. Vlastně jsem dal už osm gólů, protože ten proti Příbrami se nepočítal (výsledek 2:1 byl anulován kvůli výpadku osvětlení). Před zimní pauzou bych rád skončil s deseti góly," prozradil hráč, který začínal s fotbalem v Toulouse.

Konkrétní vysněné číslo branek pro celou sezonu však neprozradil. "Nevím, byl bych rád, kdyby jich bylo co nejvíce. Momentálně se mi daří docela snadno dávat hodně gólů. Rád bych v tom pokračoval," doplnil Beauguel. Loni se za celou sezonu ve Waalwijku trefil sedmkrát.

Kozel: Má se pořád co zlepšovat

Trenér Dukly Luboš Kozel svého útočníka pochválil, ale také u něj vidí prostor ke zlepšení. "Je to střelec. Samozřejmě je platný, dneska určil ráz utkání. Hráli jsme třetí utkání za týden, tak toho měl na konci plné zuby," řekl Kozel.

"Pořád si myslím, že takticky může být ještě lepší. Zbytečně sbíhá třeba do prostoru, kde je to spíš na škodu než k užitku. Je to o takovém uvědomění si toho, že v pokutovém území je nesmírně silný. Někdy chodí do soubojů k lajnám, což je v našem systému trošku zbytečné," přidal kouč dejvického mužstva.

Beauguel podle něj má potenciál vyrovnat se svému předchůdci Zbyňku Pospěchovi, který za uplynulé dva roky nastřílel za Duklu 26 ligových branek. "Myslím, že může, je mu 22 let. Výkonnost u těchto hráčů nemusí být tak stabilizovaná a třeba v úterý se proti Příbrami (0:0) neprosadil. Každopádně pohybová úroveň, kondiční připravenost, technická zdatnost, výběr místa v šestnáctce i jeho somatotyp ho předurčují k tomu, aby byl pořád nebezpečný. Takže určitě je tam velký potenciál," dodal Kozel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články