Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kanga s Čivičem dostanou od Sparty vysoké pokuty, změna trenéra není téma

Guélor Kanga a Eldar Čivič dostanou od vedení Sparty za červené karty při sobotní ligové prohře 1:2 na hřišti Slovácka pokuty. Podle generálního ředitele letenského celku Františka Čupra oba zaplatí nejvyšší částku, jakou stanovuje klubový řád.

Eldar Čivič inkasuje červenou kartu
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Přestože si myslíme, že vyloučení Kangy bylo docela přísné, padnou v případě obou červených karet podle interního řádu našeho klubu pokuty v maximální možné výši," řekl deníku Sport Čupr po utkání, ve kterém Sparta vedla 1:0 po gólu Pulkraba, v závěru ale po nevídaném zkratu o body přišla.

První pokutový kop neproměnil ještě za bezbrankového stavu v první půli Kanga, který byl po přestávce za úder loktem vyloučen.

V nastavení pak dostal za úder hlavou červenou kartu Čivič a z následné penalty se domácí ujali vedení. Letenští přesto mohli i v devíti vyrovnat, ale Ristič pokutový kop nedal.

Sparta prohrála čtvrté z posledních pěti utkání venku a na druhou Plzeň ztrácí osm bodů a na první Slavii devět, celek z Edenu má ale ještě zápas v Opavě k dobru.

Podle Čupra navzdory špatným výsledkům není v ohrožení pozice trenéra a sportovního ředitele Zdeňka Ščasného.

Uvedl také, že Sparta musí v zimní přestávce posílit, protože na některých postech není odpovídající konkurence. Týmu dal rovněž za úkol vyhrát dva zbývající podzimní zápasy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články