Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kane zářil i proti Evertonu, Chelsea si poradila s West Hamem

Londýn ‒ Na White Hart Lane se podruhé za sebou tleskalo gólovému představení Harryho Kanea. Útočník Tottenhamu si po hattricku do sítě Stoke City připsal dva zásahy proti Evertonu a výrazně přispěl k vítězství 3:2. Liverpool doma přesvědčivě zdolal Arsenal 3:1. Manchester City nezaváhal v Sunderlandu. Rivalové z United naopak nečekaně ztratili s Bournemouthem (1:1). Vedoucí Chelsea porazila West Ham a na čele ligy má desetibodový náskok.

Radost hráčů Chelsea
zdroj: Reuters

Kane, nejlepší střelec Premier League, se poprvé trefil ve 20. minutě a po hodině hry skóroval podruhé. Další branky přišly až v závěru. Nejprve snížil Lukaku, jeho nejbližší pronásledovatel v honbě za korunou pro krále střelců, ale v nastavení přidal třetí gól domácích Alli. Vzápětí ještě kosmeticky uzavřel účet zápasu Valencia.

Tottenham tak ztrácí deset bodů na vedoucí Chelsea. Před třetím Manchesterem City hájí Spurs náskok jednoho bodu. Svěřenci Pepa Guardioly totiž uspěli v Sunderlandu (2:0) a zvítězili počtvrté za sebou. Čtvrtý Liverpool zaostává o další tři body. Everton, jenž prohrál naposledy v prosinci, zůstává sedmý.

Mané s Firminem režírovali destrukci Arsenalu

Liverpool předvedl proti Arsenalu skvělý první poločas. V 9. minutě propadl střílený centr z pravé strany k Robertu Firminovi, který prostřelil padajícího Petra Čecha. Pro brazilského útočníka to byl první gól od ledna a po více než devíti hodinách hry. Firmino sehrál významnou roli i u druhého gólu domácích ‒ nezištnou přihrávkou uvolnil Sadia Maného, jenž tvrdou střelou nedal Čechovi šanci.

Arsenal se po přestávce zvedl. V 57. minutě snížil Danny Welbeck, jenž zužitkoval kolmici Alexise Sáncheze, který na začátku utkání zůstal nečekaně na lavičce. I nadále však hrozili zejména domácí. Hlavičku Joela Matipa zneškodnil Čech, další pokus ze vzduchu v podání Divocka Origiho skončil na tyči.

Gólovou tečku si domácí nechali až na samý závěr utkání, na 3:1 pečetil Georginio Wijnaldum. Liverpool se posunul na třetí místo zajišťující postup do Ligy mistrů, Arsenal se po třetí porážce z posledních čtyř utkání propadl na pátou příčku.

Slavící Wijnaldum v utkání proti Arsenalu
zdroj: Reuters autor: Phil Noble

"Red Devils" se ujali vedení proti Bournemouthu ve 23. minutě, kdy nepovedenou střelu Valencii tečoval do sítě Marcos Rojo. Bournemouth dokázal ještě před přestávkou odpovědět zásluhou pokutového kopu Joshuy Kinga. Hostům však následně zkomplikovalo situaci Surmanovo vyloučení. Na druhé straně naopak unikl druhé žluté kartě za úder loktem Ibrahimovic.

Vypjaté utkání pokračovalo ve druhém poločase výraznou převahou domácích. V 72. minutě mohl rozhodnout kanonýr Zlatan Ibrahimovic. Jeho pokutový kop ovšem polský brankář Artur Boruc zneškodnil. V nastaveném čase ještě nevyužil dvě dobré příležitosti Paul Pogba. Sečteno, podtrženo – Manchester remizoval s Bournemouthem 1:1.

"Ztratili jsme dva body a dobrou šanci dotáhnout se na týmy před námi. Nebyli jsme dost dobří, abychom zužitkovali naši převahu v góly. Chybělo nám štěstí a proti byl skvělý brankář Boruc," řekl trenér Manchesteru José Mourinho.

Zlatan Ibrahimovic střílí ze značky pokutového kopu
zdroj: REUTERS autor: Jason Cairnduff

Leicester vyhrál i druhý zápas po odvolání trenéra Claudia Ranieriho, když porazil Hull 3:1. Obhájce titulu naplno bodoval ve dvou zápasech po sobě poprvé od loňského dubna a pásmu sestupu se vzdálil na pět bodů.

Southampton vyhrál divokou přestřelku ve Watfordu poměrem 4:3. Dvěma zásahy k tomu přispěl Nathan Redmond. Na půdě soupeře uspěl také Crystal Palace. Svěřenci Sama Allardyce totiž dobyli West Bromwich (2:0). 

Swansea otočila nepříznivě vyvíjející se duel proti Burnley brankou Fernanda Llorenteho ze druhé minuty nastavení. Před vlastními příznivci uspěli také fotbalisté Stoke City, kteří porazili Middlesbrough 2:0. Oba góly vstřelil rakouský křídelník Marko Arnautovič.

Chelsea vede už o deset bodů

Svěřenci trenéra Antonia Conteho v předchozích dvou zápasech na soupeřových hřištích remizovali, tentokrát ale od počátku neochvějně kráčeli za tříbodovým ziskem. V 25. minutě si Hazard v bleskovém protiútoku vyměnil míč s Pedrem a poslal hosty do vedení, když obešel i brankáře Randolpha.

Další velkou šanci Chelsea krátce před poločasem neproměnila, ale pět minut po návratu na hřiště snadno zvýšil po rohovém kopu nehlídaný Costa. Nejlepší střelec ligového lídra mohl přidat i třetí gól, jeho střelu z otočky ale Randolph reflexivním zákrokem vyrazil. Costa tak má na kontě 17 gólů a dvoubrankovou ztrátu na nejlepšího střelce ligy Harryho Kanea z Tottenhamu. Domácí v nastaveném čase už jen snížili, výsledek upravil Lanzini.

Anglická fotbalová liga - 27. kolo:

Manchester United - Bournemouth 1:1 (23. Rojo - 40. King z pen.), Leicester - Hull 3:1 (27. Fuchs, 59. Mahrez, 90. vlastní Huddlestone - 14. Clucas), Stoke - Middlesbrough 2:0 (29. a 42. Arnautovic), Swansea - Burnley 3:2 (12. a 90.+2 Llorente, 69. Olsson - 20. z pen. a 61. Gray), Watford - Southampton 3:4 (4. Deeney, 79. Okaka, 90.+4 Doucoure - 45.+2 a 86. Redmond, 28. Tadič, 83. Gabbiadini), West Bromwich - Crystal Palace 0:2 (55. Zaha, 84. Townsend), Liverpool - Arsenal 3:1 (9. Firmino, 40. Mané, 90.+1 Wijnaldum - 57. Welbeck), Tottenham - Everton 3:2 (20. a 56. Kane, 90.+3 Alli - 81. Lukaku, 90.+4 Valencia), Sunderland - Manchester City 0:2 (42. Agüero, 59. Sané), West Ham United - Chelsea 1:2 (90.+2 Lanzini - 25. Hazard, 50. Costa).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články