Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kane: Opustit klub by bylo za současné konstelace hloupé

Londýn – V minulé sezoně se stal střeleckou kometou Premier League, pětadvacetkrát rozvlnil síť za zády brankářů a získal Zlatou kopačku pro nejlepšího kanonýra. Anglický reprezentační útočník Harry Kane po "slabším" začátku podzimní části opět prokazuje ďábelský instinkt v pokutovém území. Během posledních pěti soutěžních utkání zaznamenal šest gólů. Tottenham, stejně jako loni, bojuje o titul. 

Sport
zdroj: ČT4

Kane, jenž koncem roku podepsal novou pětiletou smlouvu, věří v zářivou budoucnost mužstva ze severní části Londýna. Dosažené výsledky a atraktivní herní projev jsou podle něj zárukou, že nikdo nevyužije přestupové období k odchodu.

Vedení "Kohoutů" se navíc v dohledné době chystá prodlužovat stávající kontrakty s řadou opor. Sněhobílý dres by měli i dále oblékat Christian Eriksen, Kyle Walker, Dele Alli, Danny Rose, Eric Dier a Jan Vertonghen.

"Překvapilo by mě, kdyby teď někdo odešel. Máme výborně nakročeno, chybí nám zkrátka poslední krok – vyhrát trofej. Opustit klub by bylo za současné konstelace hloupé," prohlásil třiadvacetiletý Kane. 

Mladý forvard rovněž ocenil práci argentinského kouče Mauricia Pochettina. "Máme jednoho z nejlepších světových trenérů. Brzy se přestěhujeme na nový stadion. Budoucnost vypadá velmi slibně," dodal.

Lodivod "Spurs" si pochvaluje Kaneovo setrvání. Střelce třinácti ligových gólů v letošním ročníku přirovnává k dvojici anglických legend GerrardTerry, které zůstaly věrné Liverpoolu, respektive Chelsea, mnoho let.

"Harry by mohl být jednoho dne stejným typem hráče. Za dva roky mého působení u týmu ukázal svou loajalitu vůči klubu mnohokrát. Je speciální na hřišti i mimo něj. Miluje Tottenham a chce být součástí našeho projektu," řekl Pochettino.

Celku z White Hart Lane patří aktuálně třetí místo s devítibodovým odstupem za vedoucí Chelsea. V sobotu smazal dvoubrankové manko proti Manchesteru City a vzhledem k remíze 2:2 prodloužil sérii bez porážky.

Naposledy se musel sklonit před soupeřem 11. prosince, kdy podlehl Manchesteru United 0:1. Od té doby zaznamenal šest přesvědčivých vítězství a zmíněnou dělbou bodů na Etihad Stadium znovu naznačil, že může bojovat s kýmkoli.

Zdroj
ČT sport, Guardian, Sky Sports

Hlavní zprávy

Nejčtenější články