Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kane hattrickem rozhodl Der Klassiker v Dortmundu, v čele se drží Leverkusen

Po ostudném vyřazení v Německém poháru si fotbalisté Bayernu spravili chuť v Bundeslize. Obhájci titulu totiž ve šlágru 10. kola rozstříleli Dortmund 4:0, pod což se hattrickem podepsal útočník Harry Kane. Vedení v tabulce ale udržel Leverkusen, který zvítězil v Hoffenheimu 3:2 a má stále dvoubodový náskok před celkem z Mnichova. Mönchengladbach se střídajícím Tomášem Čvančarou přišel penaltou v nastavení o výhru ve Freiburgu, kde remizoval 3:3.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřihy utkání Hoffenheim – Leverkusen a Dortmund – Bayern

Dortmund zažil v magnetu s Bayernem hororový začátek. Už v 9. minutě prohrával 0:2 po brankách Upamecana a Kanea. Anglický snajpr přidal v 72. a 93. minutě další dva góly a překonal rekord v počtu vstřelených branek v úvodních deseti utkáních v Bundeslize. S patnácti trefami vylepšil 60 let starý výkon tehdejšího hráče Schalke 04 Klause Matischaka.

Kane se zároveň stal prvním hráčem, který nasázel hattrick ve svém prvním "Klassikeru" a vystřídal v čele tabulky střelců autora 14 gólů Guirassyho ze Stuttgartu.

Dortmund je i proto čtvrtý a na čelo ztrácí sedm bodů. Borussia doma prohrála po téměř patnácti měsících.

Leverkusen prodloužil vítěznou sérii 

Leverkusen vedl nad Hoffenheimem v poločase 2:0 díky brankám Wirtze a Grimalda a vypadalo to, že si hladce dokráčí za šestou ligovou výhrou v řadě. Hoffenheim však vyrovnal během dvou minut. V 56. minutě se prosadil Stach a následně se trefil Weghorst. Nakonec ale rozhodl v 70. minutě druhým gólem Grimaldo. Bayer vyhrál desátý soutěžní zápas za sebou a patnáctým utkáním bez porážky vyrovnal klubový rekord.

Adam Hložek nastoupil za vítěze v první nastavené minutě, gólman Matěj Kovář zůstal mezi náhradníky a Patrik Schick chyběl v nominaci kvůli zranění lýtka. Mezi zraněnými rovněž figuroval domácí Pavel Kadeřábek.

Mönchengladbach ve Freiburgu o poločase vedl 3:1 poté, co se v rozmezí čtvrt hodiny prosadili Siebatcheu, Pléa a Weigl z penalty. Domácí snížili 20 minut před koncem a vzápětí přišel do hry Čvančara, který čeká na další gól od poloviny září. Se svými spoluhráči se nakonec musel smířit s dělbou bodů, když ve čtvrté nastavené minutě vyrovnal Grifo.

Alex Král odehrál v dresu Unionu Berlín 73 minut, ale jeho tým doma podlehl Frankfurtu 0:3 a prohrál třináctý soutěžní zápas v řadě. Dvakrát se trefil Marmúš.

Mohuč po nejhorším startu do sezony v klubové historii a čtvrteční rezignaci trenéra Svenssona vybojovala první vítězství v soutěži. Nad Lipskem vyhrála 2:0 a odlepila se ze dna tabulky, kam klesl Kolín nad Rýnem po remíze 1:1 s Augsburgem.

Německá fotbalová liga – 10. kolo:

Freiburg – Mönchengladbach 3:3 (7. Höler, 71. Weisshaput, 90.+4 Grifo z pen. – 25. Siebatcheu, 29. Pléa, 39. Weigl z pen.), Hoffenheim – Leverkusen 2:3 (56. Beier, 59. Weghorst – 45.+1 a 70. Grimaldo, 9. Wirtz), Kolín nad Rýnem – Augsburg 1:1 (16. Maina – 25. Tietz), Mohuč – Lipsko 2:0 (76. I Če-song, 80. Barreiro), Union Berlín – Eintracht Frankfurt 0:3 (3. a 14. Marmúš, 82. Nacho), Dortmund – Bayern Mnichov 0:4 (9., 72. a 90.+3 Kane, 4. Upamecano).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články