Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Kane: Byli jsme lepší než Belgie, ale měli jsme smůlu

Na smolné góly sváděl kapitán anglické reprezentace Harry Kane nedělní porážku 0:2 v Belgii. Podle útočníka Tottenhamu hráči Albionu v předposledním zápase skupiny A2 Ligy národů dominovali, ale měli zkrátka smůlu.

Harry Kane v duelu s Belgií
zdroj: ČTK/Xinhua/Zheng Huansong

Belgičané o vítězství rozhodli už v první půlhodině, kdy se prosadili Youri Tielemans a Dries Mertens. Hosté po změně stran víc drželi míč, ale s výsledkem už nic neudělali. Svěřenci trenéra Garetha Southgatea přišli o šanci postoupit do turnaje Final Four, kde se čtyři nejlepší celky ze čtyř skupin Ligy A utkají o celkový triumf.

"Dominovali jsme, ale dostali jsme dva smolné góly. První padl po tečované střele a druhý z přímého kopu, který ani neměl být. Jsme zklamaní z prohry, ale můžeme si vzít z našeho výkonu mnoho pozitiv a dodá nám to sebevědomí. Pokud se nám bude dařit takhle hrát, určitě budeme vítězit ve většině zápasů," řekl Kane v televizním rozhovoru.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Belgie - Anglie

Jubilejní padesáté reprezentační utkání mu nevyšlo podle představ. "Osobní milníky jsou skvělé, ale všechno je o výhrách. Myslím, že jsme udělali dost na to, abychom získali tři body. Vytvořili jsme si hodně šancí a po inkasovaných gólech hráli skvělý fotbal. Jenom finální fáze a zakončení u nás nebyly dost dobré," upozornil sedmadvacetiletý kanonýr.

Pochválil záložníka Jacka Grealishe, jenž si v Belgii připsal premiérový soutěžní start za anglickou reprezentaci. "Je to fantastický hráč, mám ho opravdu rád. Bylo pěkné si s ním zahrát, jeho kvalita na míči je evidentní a vždycky chce přihrávat, což je pro útočníka skvělé. Musí se držet při zemi a dál tvrdě makat. Pak jsem si jistý, že dostane další šance," konstatoval Kane.

Už se těší na příští léto a mistrovství Evropy, kde Anglie v základní skupině narazí na Českou republiku, Chorvatsko a Skotsko. "Už nějakou dobu jsme nezískali velkou trofej a máme velkou motivaci. Když hrajete za národní tým, tak je vždycky cílem vyhrávat mezinárodní turnaje. Máme silný tým s dobrými hráči a musíme si věřit. Všichni se soustředíme na léto... Ale bude to těžké, v Evropě je několik špičkových týmů," uvedl Kane.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články