Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kamerunci slaví. Ve finále porazili Egypt díky brance z konce utkání

Libreville (Gabon) - Novými mistry Afriky jsou fotbalisté Kamerunu. Ve finále turnaje porazili Egypt 2:1 poté, co v 89. minutě rozhodl senzační brankou Vincent Aboudakar. Je to pátý titul, kterého Kamerun na mistrovství Afriky dosáhl. Na úspěchu se podílel také slávista Michael Ngadeu. 

Radost kamerunského týmu
zdroj: ČTK/AP autor: Sunday Alamba

Elneny otevřel skóre ve 22. minutě po Salahově přihrávce střelou z úhlu do horního rohu. Egypťané v prvním poločase kontrolovali hru a protivníka nepustili do žádné větší šance. 

Druhá pětačtyřicetiminutovka ale patřila Kamerunu. V 59. minutě vyrovnal hlavou stoper N'Koulou, který v první půli vystřídal zraněného Teikeua. Čtyřiačtyřicetiletý egyptský brankář Hadarí inkasoval teprve podruhé na turnaji.

Kamerunci poté ožili a soupeře zatlačili. Závěr utkání ozdobil povedenou individuální akcí Aboubakar. Útočník Besiktase si nejprve zpracoval dlouhý míč na hrudi, pak si patičkou obhodil obránce a z voleje poslal míč k tyči.

"Mám ze svého mužstva velkou radost. Nejsou to jenom spoluhráči, ale také přátelé. Stále je však u nás velký prostor na zlepšení," řekl novinářům belgický trenér Kamerunu Hugo Broos.

"Kamerun si zasloužil vyhrát. Je mi to upřímně líto kvůli hráčům, ale bylo toho na ně moc, byli příliš unavení. Pro mě osobně je to další ztracené finále, ale nemohu říct, že jsem si na to zvykl," uvedl argentinský kouč Egypta Héctor Cúper, který už prohrál například dvě finále Ligy mistrů na lavičce Valencie.

Kamerun - Egypt 2:1 (0:1)

Branky: 59. N'Koulou, 89. Aboubakar - 22. Elneny. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články