Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Kamerun načal domácí Pohár národů výhrou nad Burkinou Faso

Kamerun na úvod domácího afrického Poháru národů nezaváhal, i když musel vývoj utkání otáčet. Nad Burkinou Faso nakonec zvítězil 2:1. Obě branky domácích vstřelil v závěru prvního poločasu z penalt kapitán Vincent Aboubakar, který odpověděl na trefu Gustava Sangareho z 24. minuty. Ve druhém utkání skupiny A porazily Kapverdy oslabenou Etiopii 1:0.

Radost hráčů Kamerunu
zdroj: ČTK/PA

Pětačtyřicet tisíc fanoušků v hledišti následně zaskočil Sangare, jenž po rohovém kopu dostal Burkinu Faso do vedení.

Kamerun, za nějž nastoupil i bývalý slávista Michael Ngadeu, však ještě do přestávky duel otočil. Nejprve ve 40. minutě potrestal z penalty Aboubakar faul na Anguissu a tentýž hráč završil ve třetí minutě nastaveného času obrat z dalšího pokutového kopu po nedovoleném zákroku Daya.

Devětadvacetiletý útočník Aboubakar mohl ve druhé půli dokonat hattrick, jeho branku však rozhodčí neuznali po konzultaci s videem kvůli ofsajdu.

Burkina Faso, která se musela kvůli pozitivním testům na koronavirus obejít bez trenéra Mala a šesti hráčů včetně obránce Tapsoby z Leverkusenu, si ve druhé půli vypracovala několik příležitosti, vyrovnat se jí ale nepodařilo.

Kapverdy ve druhém duelu porazily Etiopii, která hrála již od 12. minuty bez vyloučeného Bayeha. Soupeř početní výhodu využil v nastavení prvního poločasu, kdy rozhodl útočník Tavares.

Výsledky mistrovství Afriky ve fotbale

Kamerun - Burkina Faso 2:1 (2:1)

Branky: 40. a 45.+3 obě z pen. Aboubakar - 24. Sangare.

Etiopie - Kapverdy 0:1 (0:1)

Branka: 45.+1 Tavares.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články