Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Kalulu pojistil AC Milán vedení v Serii A, Barákův návrat porážce Verony nezabránil

Gól, o který se v 19. minutě postaral Pierre Kalulu, rozhodl ve 29. kole italské ligy o vítězství AC Milán 1:0 nad Empoli. Neapol vyhrála díky dvěma trefám Victora Osimhena ve Veroně a na druhém místě ztrácí na "Rossonerri" dál tři body. Daří se i Juventusu, jenž v lize nenašel přemožitele popatnácté za sebou. Tentokrát vyhrál na stadionu Sampdorie Janov 3:1 i díky dvěma brankám Álvara Moraty. Inter Milán zachránil v nastavení remízu 1:1 s FC Turín. Fotbalisté Benátek, za něž odehrál úvodní poločas Aleš Matějů, prohráli na hřišti Lazia Řím 0:1.

Fotbalisté AC Milán se radují z gólu
zdroj: PA autor: Mairo Cinquetti

Milánští rozhodli proti třináctému Empoli v 19. minutě, kdy se prosadil první brankou v sezoně obránce Kalulu.

Hosté mohli vyrovnat pět minut po přestávce, ale Pinamontiho hlavičku vytáhl výborným zákrokem brankář Maignan. AC Milán neprohrál sedmý ligový zápas v řadě. 

Ještě delší šňůru neporazitelnosti drží Juventus. Proti šestnácté Sampdorii se ujal vedení ve 23. minutě po vlastním zásahu Jošidy. O dalších jedenáct minut později se prosadil také z penalty Morata.

Domácí duel nevzdali a v 74. minutě měli také výhodu pokutového kopu, Candreva však brankáře Szczesnyho nepřekonal.

Sampdoria sice snížila šest minut před koncem po přímém kopu Sabiriho, jejich naději na bodový zisk ale vzápětí utnul osmou brankou v sezoně Morata.

Turín poslal proti Interu do vedení ve 12. minutě po rohovém kopu Bremer, jenž 11. zásahem od začátku sezony 2019/20 potvrdil pozici nejlepšího střelce mezi stopery v lize.

"Býci" ale vedení neudrželi a čekají na výhru už sedm utkání, ve druhé minutě nastavení srovnal střídající Sánchez.

Inter z posledních šesti ligových utkání porazil jen poslední Salernitanu. Z třetího místa ztrácí na vedoucího městského rivala čtyři body, má ale zápas k dobru.

Antonín Barák se vrátil do sestavy Verony, která podlehla 1:2 Neapoli. Dvěma góly se blýskl hostující Osimhen, když se prosadil ve 14. minutě hlavou a v 71. minutě zužitkoval Di Lorenzův pas na hranici malého vápna.

O chvíli později sice snížil Faraoni, ale vzápětí viděl červenou kartu Ceccherini a v nastaveném čase byl vyloučen i střelec branky.

To už nebyl na hřišti Barák, jenž se po zdravotních problémech objevil v dresu Hellasu po dvou týdnech a odehrál 90 minut, než ho vystřídal Cancellieri.

Verona v lize prohrála po čtyřech utkáních a je devátá za Fiorentinou, která si díky Torreirově zásahu poradila doma 1:0 s Boloňou.

Bergamo na "remízového krále" recept nenašlo, Janov remizoval posedmé v řadě a celkem má na kontě 16 nerozhodných výsledků. Zároveň ale prodloužil čekání na druhou výhru v sezoně na 26 utkání.

AS Řím zaostává za Bergamem o skóre, má ale lepší vzájemnou bilanci, která bude rozhodovat na konci soutěže. Alespoň bod z utkání v Udine zajistil "Vlkům" ve třetí minutě nastavení z penalty kapitán Pellegrini.

Sérii čtyř proher ukončila Spezia, která se po domácím vítězství 2:0 nad Cagliari vzdálila sestupovým příčkám na sedm bodů.

V první půli sice neproměnil penaltu Verde, po přestávce však zajistili zisk tří bodů Erlič a Manaj. Cagliari prohrálo podruhé za sebou a je sedmnácté, od sestupového pásma ho dělí tři body. 

Sassuolo neudrželo na hřišti poslední Salernitany vedení a po trefě Djuriče deset minut před koncem remizovalo 2:2. Hosté tou dobou hráli už bez vyloučeného Raspadoriho, který viděl v rozmezí 57. a 59. minuty dvě žluté karty. 

Pětadvacetiletý Matějů nastoupil v základní sestavě nováčka soutěže z Benátek podruhé za sebou. Po necelé půlhodině hry obdržel žlutou kartu a do druhé půle už nezasáhl. V 57. minutě rozhodl z penalty Immobile, který se 21. brankou v ligové sezoně odpoutal v čele tabulky kanonýrů od Vlahoviče z Juventusu. Benátky prohrály potřetí za sebou.

Italská fotbalová liga - 29. kolo:

Salernitana - Sassuolo 2:2 (8. Bonazzoli, 81. Djurič - 20. Scamacca, 30. Traore), Spezia - Cagliari 2:0 (55. Erlič, 74. Manaj), Sampdoria - Juventus 1:3 (84. Sabiri - 34. z pen. a 88. Morata, 23. vlastní Jošida), AC Milán - Empoli 1:0 (19. Kalulu), Fiorentina - Boloňa 1:0 (70. Torreira), Fiorentina - Boloňa 1:0 (70. Torreira), Verona - Neapol 1:2 (77. Faraoni - 14. a 71. Osimhen), Bergamo - FC Janov 0:0, Udine - AS Řím 1:1 (15. Molina - 90.+3 Pellegrini z pen.), FC Turín - Inter 1:1 (12. Bremer - 90.+2 Sánchez), Lazio Řím - Benátky 1:0 (57. Immobile z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články