Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Kalod: Viktorka ještě bude trápit

Praha - Téměř tři roky čekal Richard Kalod na gól v první fotbalové lize. Útočník Žižkova v pátek skóroval v malém pražském derby do sítě Bohemians 1905 a přispěl k důležité výhře 2:1, která udržela Viktorii ve hře o záchranu v nejvyšší soutěži. Už před zápasem prý cítil, že poslední tým tabulky neodjede z Edenu s prázdnou.

Sedmadvacetiletý útočník, který kvůli zranění zasáhl teprve do druhého jarního zápasu, už po devíti minutách na hřišti hlavou vyrovnal. "Když jsem tam šel, tak jsem neměl co ztratit a nějak jsem už předem věděl, že neprohrajeme," řekl Kalod.

Naposledy se radoval z prvoligového zásahu 19. dubna 2009 proti Brnu. Minulé dvě sezony strávil s Žižkovem ve druhé lize, takže jeho série bez branky mezi elitou trvala jen šestnáct utkání. "Už jsem myslel, že překonám rekord Krbečka, ale asi ne," připomněl Kalod s úsměvem útočníka Příbrami Tomáše Krbečka, který v letech 2007-2010 zažil v Plzni střelecký půst dlouhý 52 zápasů.



Kalod uznal, že "Klokani" měli téměř v celém utkání převahu a Žižkovu hodně pomohlo štěstí. "Byli asi celý zápas lepší. Bohudík se to štěstí teď otočilo k nám, ale my tomu musíme naproti," uvedl spokojený střelec, jehož tým poprvé v ročníku zvítězil na hřišti soupeře.

Kalod měl při svém 70. startu v první lize velký podíl také na druhé brance, kterou po jeho sklepnutí vstřelil čtyři minuty před koncem po krásné ráně do horního růžku Jiří Valenta. "Docela jsem věřil, že to takhle trefí. On to má dobré na tréninku a konečně to potvrdil i v zápase," uvedl.

Ligový nováček vydoloval z posledních tří utkání sedm bodů a zdramatizoval boj na konci tabulky. Žižkov ztrácí v neúplné tabulce na první nesestupové místo tři body. "Dokud to půjde, tak budeme hrát. Určitě ještě budeme trápit a na ty, co jsou před námi, bude teď větší tlak," uvedl Kalod.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články