Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kalas: V Kolíně se mnou nekomunikují, nad vodou mě drží kouč Dovalil

Praha – Když obránce Tomáš Kalas v létě odešel z Chelsea na hostování do Kolína nad Rýnem, doufal, že začne pravidelně hrát. V Německu ale jednadvacetiletý fotbalista odehrál jen dvě utkání za rezervní tým a jeho jedinou příležitostí bojovat o místo v základu na domácím mistrovství Evropy jsou přípravné zápasy reprezentační jednadvacítky.

"Všichni ví, že trenér Dovalil mě drží nad vodou," řekl Kalas po remíze 1:1 s favorizovaným Německem v přípravném zápase v Edenu. Nevěří však, že by mu cenný výsledek mohl pomoci do sestavy v Kolíně. "Doufám v to, ale nemyslím si to," usmál se hořce.

Kalas přiznal, že neutěšenou situaci bude v zimě řešit. "Z Chelsea jsem odešel, abych před mistrovstvím Evropy pravidelně hrál. A pokud se to nezmění, musí přijít změna," prohlásil. "Manažer je s Chelsea v kontaktu, ozvaly se nějaké kluby z Anglie, Německa a Holandska, ale nic konkrétního není," uvedl.

Rozhodnutí odejít z Londýna ale přesto nelituje. "Bylo to správné rozhodnutí. Ale narazil jsem na to, že trenér dal na začátku sezony šanci hráčům, kteří vybojovali postup do první bundesligy. V prvních čtyřech kolech se nedostal ani gól a pak už se to těžko měnilo," řekl.

"Všechno navíc vypadalo dobře. Sice nikdy nemáte zaručeno, že budete hrát, to záleží jen na vás, ale do Londýna za mnou přijelo vedení Kolína, aby mi řeklo, jak moc o mě stojí. Pak mi v přípravě tvrdili, že jsou spokojení a že budu hrát, a najednou jsem nehrál. Nevím, v čem je problém, nikdo se tam se mnou moc nebaví," posteskl si.

Boj o místo v základu pro domácí šampionát navíc Kalasovi komplikuje dva roky starý trest za červenou kartu v baráži o předchozí Euro. Ve stejné situaci je i další náhradník z Německa – útočník Václav Kadlec z Frankfurtu. "V podstatě jsme dostali trest na tři roky," uvedl v narážce na fakt, že jednozápasovou stopku si může odpykat jen v soutěžním utkání, která ale Češi jako pořadatelská země nehrají.

"Je to smutný, protože když porazíme Dánsko (první soupeř na Euru), nedostaneme gól, tak trenér nebude mít důvod něco měnit. Bohužel i tohle mi může zavřít dveře do sestavy," uvedl Kalas.

Je nám líto, video expirovalo.
Kalas z jednadvacítky není s vytížením v klubu spokojen
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články