Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kalas už patří Chelsea, v Olomouci zůstane na hostování

Londýn/Praha - Sedmnáctiletý fotbalista Tomáš Kalas přestoupil z Olomouce do Chelsea. Talentovaný střední obránce podepsal se slavným londýnským klubem víceletou smlouvu, ale v příští sezoně ještě zůstane v prvoligové Sigmě na hostování. Hanácký klub si podle zákulisních informací může přijít na sumu kolem 160 milionů korun. Přestože měly být informace o přestupu zveřejněny až příští týden v Praze na tiskové konferenci, londýnský klub o Kalasově přestupu informoval už na začátku týdne na svých webových stránkách, kde oznámil příchod dalších sedmi nadějných hráčů.

Kalase, který v jarní části sezony už stihl ještě jako šestnáctiletý debut v české nejvyšší soutěži, chtěly i jiné evropské kluby v čele s Arsenalem, Leverkusenem či Hoffenheimem, ale nakonec se postěhuje do mládežnické akademie Chelsea. Kalas se v klubu zařadí po bok českých brankářů Petra Čecha a Jana Šebka.

"Byla to velká přetahovaná a přestupová částka, kterou po dohodě nezveřejníme, tomu odpovídá. S tak velkým zájmem největších klubů o českého hráče jsem se ještě nesetkal," řekl manažer Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest, která Kalase zastupuje. "Je atletický a rychlý, výborný v soubojích jeden na jednoho a silný na míči. Cítíme v něm velký potenciál," charakterizoval Kalase web Chelsea.

Kalas zůstane v dalším soutěžním ročníku na Hané na hostování a bude se prát o šanci v ligovém týmu. Chelsea prý se Sigmou díky Kalasově přestupu zahájí i spolupráci týkající se například výměnných pobytů pro mladé hráče. "Celkově to je famózní projekt," uvedl Zíka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články