Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kalas po konci v Bristolu zamířil do Schalke, Vaclík bude chytat v MLS

Tomáš Kalas po konci smlouvy v anglickém druholigovém Bristolu zamířil do Schalke. V klubu druhé bundesligy podepsal třicetiletý český obránce dvouletý kontrakt. Nové působiště už zná také další reprezentant, Tomáš Vaclík bude působit v klubu zámořské MLS New England Revolution.

Tomáš Kalas
zdroj: Action Images autor: Andrew Boyers

Kalas v poslední době zápolil s opakovanými zdravotními problémy, kvůli nimž vypadl z české reprezentace, v níž má na kontě 31 startů a dvě branky.

Účastník posledního evropského šampionátu si vyzkouší už několikáté zahraniční angažmá. Olomoucký odchovanec vedle Bristolu v minulosti působil v Chelsea, Arnhemu, Kolíně nad Rýnem, Middlesbrough a Fulhamu.

"Po skončení působení v Bristolu City jsem si vzal čas na to, abych zvážil, kde bych mohl udělat další krok ve své kariéře a kde bych se cítil nejpohodlněji. To, že mě Schalke oslovilo, je obrovská čest. Nemusel jsem nabídku dlouho zvažovat a nyní udělám vše pro to, abych pomohl klubu vrátit se tam, kam patří," uvedl Kalas.

Schalke v minulé sezoně sestoupilo z nejvyšší soutěže a úvod nového ročníku druhé bundesligy mu nevyšel. Z úvodních čtyř kol získal tým z Gelsenkirchenu s vyhlášenými fanoušky jen tři body a krčí se u dna tabulky.

Vaclík bude chytat za New England Revolution

Čtyřiatřicetiletý Vaclík byl bez angažmá od konce června, kdy mu vypršela smlouva v druholigovém anglickém Huddersfieldu.

V klubu sídlícím nedaleko Bostonu by měl nahradit srbského gólmana Djordjeho Petroviče, jenž oficiálně přestoupil do Chelsea, podle médií za 17,6 milionu dolarů.

"Tomáš Vaclík přináší do našeho brankářského týmu bohaté zkušenosti, působil v několika nejsilnějších evropských ligách," uvedl technický ředitel klubu Curt Onalfo.

"Díky svým mezinárodním zkušenostem a technickým dovednostem je Tomáš cennou posilou našeho týmu. Těšíme se na jeho příchod a začleníme ho do týmu co nejrychleji, abychom udrželi naši dobrou pozici v konferenci a připravili se na play-off," dodal.

Druhý tým tabulky Východní konference uvedl, že s českým reprezentačním gólmanem podepsal smlouvu do roku 2024 s klubovou opcí na rok 2025.

New England bude Vaclíkovým pátým zahraničním angažmá. V letech 2014 až 2018 čtyřiapadesátinásobný reprezentant nastupoval za Basilej a získal s ní tři tituly.

Se Sevillou, kde strávil tři roky, jako náhradník vyhrál Evropskou ligu. Do Huddersfieldu přestoupil na konci ledna z Olympiakosu Pireus.

Za národní tým Vaclík odchytal červnový přípravný duel v Černé Hoře, v předchozích třech utkáních kvalifikace o postup na mistrovství Evropy byl v brance Jiří Pavlenka z Brém.

Základní část MLS se nyní znovu rozbíhá po zhruba měsíční letní pauze, New England je aktuálně třetím nejlepším týmem celé ligy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články