Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kalas již popáté na hostování. Stoper Chelsea se vrací do Middlesbrough

Londýn/Middlesbrough - Od ledna 2010, kdy přestoupil do Chelsea, strávil Tomáš Kalas s Blues pouhý rok – a to ještě většinou na lavičce či na tribuně. Dvaadvacetiletý talentovaný stoper či pravý obránce nyní míří zpět na hostování do druholigového Middlesbrough, kde strávil již jarní část sezony. Jedná se o páté hostování za jeho působení v londýnském klubu.

Tomáš Kalas (nejvýše) v dresu Middlesbrough
zdroj: ČTK autor: Richard Sellers

Talentovaný stoper či pravý bek, který reprezentoval ČR na červnovém domácím Euru do 21 let, za Middlesbrough od ledna odehrál 17 zápasů. V 16 z nich nastoupil v základní sestavě. S mužstvem kouče Aitora Karanky už Kalas absolvuje soustředění ve španělské Marbelle.

"Už na konci minulé sezony jsem se rozhodl, že pokud mě Chelsea bude chtít poslat na hostování, tohle bude moje první volba. Takže když jsem se dozvěděl, že mohu zůstat, bylo to jednoduché," řekl Kalas.

Middlesbrough v play-off druhé ligy už bez Kalase bojovalo o postup do Premier League, ale ve finále podlehlo Norwichi. "Byl jsem trochu zklamaný, že jsem nemohl hrát, ale tohle je nová výzva a snad tentokrát dokážeme postoupit přímo," uvedl zadák s jedním startem za národní A-mužstvo.

Kalas přišel do Chelsea v létě 2010 z Olomouce, ale celkem zasáhl jen do čtyř soutěžních zápasů londýnského týmu. Dva roky odchovanec Sigmy hostoval v nizozemském Arnhemu, loni na podzim byl vypůjčen do Kolína nad Rýnem, ale v bundeslize vůbec nedostal šanci.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články