Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Kalas: Hrát s Lukakuem tělo na tělo je prakticky sebevražda

Brusel - Jedním z nejvíce vytížených českých fotbalistů v přípravném utkání v Belgii byl stoper Tomáš Kalas, který musel neustále svádět těžké souboje s hvězdnými soupeřovými útočníky. I když při úvodním gólu neuhlídal Michyho Batshuayie, věří, že mu zápas, který domácí favorit vyhrál 2:1, přinesl další důležité zkušenosti.

Tomáš Kalas
zdroj: ČTK/Vondrouš Roman

"Máme se stále co učit. Druhá a první anglická liga jsou rozdílné a já v první anglické lize odehrál dva zápasy. Takže těžko říct, jestli jsem zvyklý na takové útočníky, jako jsou Batshuayi, Lukaku a Benteke," řekl Kalas.

"První poločas proti Lukakuovi to bylo mnohem těžší než ve druhé půli proti Bentekemu, ale i proti němu se dá hrát, jen se musí hrát o něco chytřeji. Hrát s ním tělo na tělo je prakticky sebevražda," hodnotil čtyřiadvacetiletý stoper Fulhamu souboje s kanonýrem Evertonu.

Zatímco Lukaku se gólově neprosadil, Batshuayi z Chelsea otevřel skóre po zasekávačce proti Kalasovi. "Zasekl si to na svoji slabší nohu, tedy jestli slabší má, ale levák není. Nečekal jsem to. Pak to uklidil k tyči, tomu se dalo zabránit, hlavně z mojí strany," připustil Kalas. Druhý belgický gól, který byl vítězný, pak padl v 52. minutě po rohu. 

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Belgie - Česko

"Nedůslednost při standardce. Rychle to rozehráli prakticky na svého nejvyššího hráče na hřišti a Fellaini to uklidil tak, jak to uklidil. Z takové pozice přitom není jednoduché zakončit. Gólům se dá většinou zabránit, nám se to dvakrát nepovedlo," řekl Kalas. 

"Hráli jsme proti dobrým fotbalistům, bylo to vidět. Spoustu balonů jsme jim lehce darovali, ať už v obranné, nebo útočné fázi. Zbytečně jsme se pak dostávali pod tlak. Ale hlavně ke konci zápasu jsme mohli vidět, že když jsme se snažili hrát fotbal i odzadu, dali se přehrát. Škoda, že jsme tohle s nimi začali hrát až ke konci," uvedl Kalas.

"Když prohrajete, nikdy to pozitivní není. Ale samozřejmě když vezmeme v potaz, proti komu jsme hráli, tak aspoň to, že jsme je dokázali chvíli přehrát a že jsme si vytvořili šance, dali dvě tyče a jeden gól, pozitivní je," dodal. Ze zápasu si odnesl lehce poraněné koleno po jednom ze soubojů. Duel sice dohrál, ale kulhal. "Uvidíme až ráno, jak koleno zareaguje. V jednom souboji jsem šel do výskoku, a když jsem dopadával, převrátil jsem si koleno. Teď mě to nějak moc nebolí," věřil Kalas, že bude v pořádku.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články