Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kalabiška: Trenér mi řekl, že přijdu až budou obránci unavení a dám gól

Měl plán a ten vyšel. Sportovní ředitel Karviné Lubomír Vlk dva dny před zápasem o všechno převzal ligový tým jako trenér po odvolaném Josefu Muchovi a přijel s ním do Jihlavy bojovat o záchranu. Své eso měl schované hodinu v rukávu, pak poslal na hřiště Jana Kalabišku a ten dal vítězný gól.

"Trenér mi vysvětlil, proč nejsem v základní sestavě. Řekl mi, že přijdu až budou obránci soupeře unaveni. A já dám gól. První poločas byl o bránění, které mi tolik nejde. Byl to super taktický záměr trenéra. Jsem rád, že se to podařilo a Karviné jsme udrželi ligu," pochvaloval si cennou výhru hlavní hrdina zápasu.  

Překvapivá změna trenéra dva dny před posledním zápasem vedení karvinského klubu rovněž vyšla. "Dala nám ten správný impulz, který jsme potřebovali. Změnila se i naše taktika. Trochu jsme zalezli do obrany a nacvičili nové standardky. Celý systém se nedá změnit za dva dny. Ale udělali jsme drobné změny, které viděl trenér z tribuny. Dobře nám vysvětlil taktické pokyny, které jsme dokonale plnili," tvrdil Kalabiška a chválil i bývalého trenéra Muchu. "Patří mu velký dík za to, jak nás připravil na polovinu sezony. I pro něj jsme chtěli zápas dotáhnout k vítězství," dodal Kalabiška, který po pěti minutách pobytu na trávníku splnil Vlkův plán.  

Ve středu hřiště založil akci přes Letiče po levé straně. "Nabíhal jsem na přední tyčku. Ještě jsem mu v duchu trochu nadával, že to tam nekopl a centr přetáhl. Wágner mi ale míč krásně vrátil do kroku a už jsem to jen šajtlí zblízka uklidil do sítě," popsal Kalabiška rozhodující okamžik.

Je nám líto, video expirovalo.
Kalabiška: Neříkám, že jsem nebyl naštavaný

Po remíze s Ostravou v minulém kole ale byli hráči Karviné před zápasem o přežití v lize vystresovaní. "Byl to nepříjemný týden - připravovat se na utkání o všechno. Nepřál bych nikomu něco podobného zažít. Museli jsme se od tohoto tlaku oprostit. Dlouho jsme nevyhráli, před zápasem jsem si říkal, že už bychom měli sérii zlomit. Nebyla lepší příležitost než dnes," popsal Kalabiška svoje pocity.  

Pošramocenou psychiku pomohlo zvednout i připomenutí úspěšné karvinské bilance vzájemných zápasů. Jihlava všechny prohrála. "Nevím, jestli je to náhoda. Věděli jsme, že se nám proti Jihlavě daří. Od začátku zápasu jsme si věřili a také to tak dopadlo," dodal Kalabiška, který se těšil na cestu domů. "Ta bude výborná. Doufám, že nás čeká i dlouhá noc, kterou si náležitě užijeme," nastínil střelec, že záchranu mezi elitou bude třeba oslavit.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články