Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kaká odmítl rekordní nabídku na přestup do Manchesteru City

Milán (Itálie) - Nejlepší fotbalista roku 2007 Kaká odmítl rekordní nabídku na přestup do Manchesteru City, protože se chce v budoucnu stát kapitánem AC Milán. Anglický klub za brazilského záložníka nabídl astronomických 100 milionů eur, tedy 2,7 miliardy korun, a hráči roční plat 15 milionů eur ročně.

Brazilský fotbalista Kaká
zdroj: AP autor: LUCA BRUNO

"Už jsem odmítl hodně lukrativních nabídek, ale chci zestárnout v AC Milán," řekl šestadvacetiletý Kaká webu televizní společnosti Mediaset, kterou vlastní prezident AC Milán Silvio Berlusconi.

"Mám jasný cíl. V budoucnosti chci být kapitánem AC Milán. Vím, že je tady určitá hierarchie. Přede mnou jsou Paolo Maldini, pak Massimo Ambrosini, ale potom," dodal držitel předloňského Zlatého míče.

Mohlo jít o nejdražší přestup v historii

Vedení Manchesteru City jednalo s AC Milán o přestupu brazilské hvězdy od úterý, kdy přiletělo do Milána. Pokud by Kaká za 100 milionů eur do Anglie přestoupil, stal by se nejdražší posilou v historii fotbalu. Rekord drží transfer Zinedina Zidana z Juventusu do Realu Madrid v roce 2001 za 76 milionů eur.

Manchester City je podle agentury AP jediným anglickým klubem, který může díky svému finančnímu zabezpečení utratit v lednovém přestupním termínu velkou částku peněz.

Bohaté City už koupilo Robinha

Klub koupila loni v září společnost z Abú Zabí za odhadovaných 200 milionů liber a prezentovala se překvapivým přestupem brazilského útočníka Robinha. Ten přišel do průměrného týmu z Realu Madrid za 32,5 milionu liber, přes miliardu korun, což je britský rekord.

City, který začátkem ledna získal anglického reprezentačního obránce Wayna Bridge, je ve dvacetičlenné tabulce Premier League na 15. místě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články