Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Kaiserslautern chce Morávka na další rok

Berlín - Bundesligový Kaiserslautern chce udržet i pro příští sezonu českého fotbalového záložníka Jana Morávka, kterého má do konce ročníku půjčeného z konkurenčního Schalke. Sportovnímu magazínu Kicker to řekl trenér Kaiserslauternu Marco Kurz. Dalšího českého fotbalistu Davida Rozehnala chce podle deníku Hamburger Morgenpost nastálo do svého kádru získat francouzský prvoligový klub Lille, kde někdejší reprezentační obránce hostuje z Hamburku.

Vedení Schalke kvůli nepovedené sezoně, v níž týmu z Gelsenkirchenu jako úřadujícímu vicemistrovi patří v nejvyšší německé soutěži až desátá příčka, už avizovalo, že se vrátí všichni nadějní hráči, kteří nyní hostují v jiných klubech. Mezi ně patří i jednadvacetiletý Morávek, který se v tomto ročníku vypracoval do základní sestavy nováčka z Kaiserslauternu a s pěti bundesligovými góly mu patří druhé místo mezi střelci "ďáblů z Betzenbergu". V Schalke má smlouvu do roku 2013.

"Jan se u nás chytil. Dobře se zapracoval a cítí se u nás výtečně. Je jedním z těch, kteří hledají odpovědnost a stále se snaží aktivně podílet na hře," pochválil odchovance Bohemians 1905 Kurz. Zapůsobily na něj prý také pokroky, které český reprezentant udělal. Rád by si ho proto ponechal na hostování i v příští sezoně. "Určitě se pokusíme o to, aby u nás Jan pokračoval. Rádi bychom ho udrželi," prohlásil kouč Kaiserlauternu, který na 13. příčce bundesligy bojuje o zachování příslušnosti k německé fotbalové elitě.

Jeho šancí by podle Kickeru mohl být nadbytek ofenzivních záložníků v Schalke. Do modrobílého dresu by se totiž vedle Morávka měla vrátit i nynější opora Mohuče a kapitán německé jednadvacítky Lewis Holtby nebo americký reprezentant Jermaine Jones hostující v anglickém Blackburnu.

Rozehnal touží zůstat v Lille

Bundesligu by naopak mohl natrvalo opustit stoper Rozehnal, který po minulé nevydařené sezoně v Hamburku odešel do francouzského Lille. Jeho manažer Rudi Garcia by nyní rád změnil hostování v přestup. "V Hamburku teď bylo mnoho změn v organizaci klubu. Budeme s jeho lidmi mluvit a uvidíme, zda to půjde," citoval představitele francouzského týmu Hamburger Morgenpost. Pokud se oba kluby dohodnou na odstupném za bývalého českého reprezentanta, Hamburk mu v odchodu bránit nebude, soudí list.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články