Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Kádr Sportingu se rozpadá. Za rozkladem týmu jsou vlastní fanoušci

Na počátku bizarní situace bylo napadení mužstva vlastními fanoušky a odchod brankáře Ruie Patrícia z kádru Sportingu Lisabon. Spor se však zřejmě mění v hromadný exodus. Tým se tak nečekaně rozpadá a přibývají další hráči, kteří ukončují smlouvy s předním portugalským celkem. Šéf portugalského klubu Bruno de Carvalho dokonce nabídl rezignaci, pokud si fotbalisté odchod rozmyslí.

Cristiano Piccini ze Sportingu Lisabon
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Filipe Amorim

Hráči i další členové týmu včetně trenéra Jorgeho Jesuse se stali terčem útoků nespokojených radikálních fanoušků v polovině května. Zhruba 50 mužů v kapucích a vyzbrojených tyčemi a opasky napadli fotbalisty v tréninkovém centru. Nelíbilo se jim, že Sporting obsadil v portugalské lize až třetí místo a unikla mu účast v předkole Ligy mistrů.

Stejně jako Patrício se rozhodli odejít záložníci William Carvalho, Bruno Fernandes, útočník Gelson Martins i Nizozemec Bas Dost. Písemně každý sám za sebe oznámil, že smlouvy ruší. Kouč Jesus záhy po odchodu ze Sportingu získal nové angažmá v Saúdské Arábii.

Sporting se od jara zmítá v turbulentním období. Po vyřazení z Evropské ligy po zápasech s Atléticem Madrid bylo 19 hráčů suspendováno po slovních roztržkách mezi hráči a Brunem de Carvalhem. Prezident lisabonského klubu si stěžoval na předváděné výkony svých svěřenců, ti zase pociťovali nedostatek podpory ze strany vedení týmu.

Podle některých měl De Carvalho proti hráčům štvát fanoušky. Funkcionář obvinění odmítl, ale nakonec se pokusil uklidnit situaci rozpuštěním vedení. "Odstoupíme, pokud se hráči písemně zavážou v takovém případě zůstat. Musí také slíbit, že pokud bychom byli znovuzvoleni, tak dodrží platné smlouvy," prohlásil.

O novém vedení by tak mohly rozhodnout volby už 23. června, jejichž návrh De Carvalho původně odmítl uznat. Sporting, který spolu s Benficou a Portem patří mezi největší portugalské kluby, má za sebou nepovedenou sezonu. V lize skončil až třetí a ve finále poháru nečekaně prohrál s třináctým týmem tabulky Avesem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články