Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kadlecův nos se hojí dobře, masku dostane zítra

Berlín - Zraněný nos českého fotbalisty Michala Kadlece se po operaci hojí nad očekávání dobře. O tom, zda nastoupí o víkendu v dresu bundesligového Leverkusenu, se ale rozhodne nejdříve ve čtvrtek, kdy poprvé vyzkouší karbonovou masku. Reprezentační obránce to řekl v rozhovoru pro německý kanál Sport1.

Michal Kadlec blokuje Riberyho
zdroj: ISIFA

"Daří se mi lépe, než jsem doufal. Otok nosu není tak velký, jak jsem očekával, také bolesti po operaci jsou v normě. Zatím to probíhá dobře," uvedl Kadlec ke svému pooperačnímu stavu.

Ochrannou masku, kterou mu přesně na obličej vytvaroval v úterý specialista v Leverkusenu, by měl mít k dispozici ve čtvrtek ráno. "Pak ji otestuji. Teprve potom budeme moci rozhodnout, zda o víkendu proti Hannoveru nastoupím, nebo ne," vysvětlil.

Odmítl nicméně, že by kvůli této nepříjemné zkušenosti hodlal nějak změnit svůj soukromý život. "Své chování určitě měnit nebudu. V žádném případě si nenechám ovlivnit život rváči tohoto druhu," poznamenal český reprezentant.

Nos Kadlecovi zlomili v noci ze soboty na neděli dva fanoušci konkurenčního Kolína nad Rýnem, kde bývalý hráč Slovácka a Sparty bydlí. Policie oba výtržníky, z nichž jeden má od roku 2010 zakázaný vstup na stadiony v celém Německu, už obvinila z napadení. Zažalovat je hráči doporučilo i vedení Leverkusenu.

Podle serveru deníku Rheinische Post může Kadlec po výtržnících nárokovat například uhrazení nákladů na léčení a vyrobení speciální karbonové masky, případně uniklé příjmy, pokud by nemohl nastoupit k sobotnímu zápasu, a přišel by tak o prémie za start či za zisk bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články