Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kadlec: Sparta i Slovácko mají dobré fanoušky, ale fandit Fenerbahce, to je jak náboženství

Praha – Česká fotbalová reprezentace pokračuje v přípravě na přátelské utkání ve Finsku. U týmu stále není kapitán Tomáš Rosický, který přiletí z Londýna odpoledne. Podvečerní trénink na Strahově by tedy už měl stihnout. Vedle něj je v nominaci jen jeden další hráč s více než 25 reprezentačními starty – Michal Kadlec. Elitní český obránce má sice v národním celku odehraných 52 utkání, ale to mu v nabité sestavě tureckého Fenerbahce stále místo nezaručilo. Mistrovské oslavy si přesto náležitě užil.

Je nám líto, video expirovalo.
Hlasy reprezentantů před zápasem s Finskem

"V jedné ulici, která je jako Pařížská v Praze, byl milion lidí. Pět kilometrů jsme jeli klubovým autobusem pět hodin, a to nás museli popohnat, abychom stihli ceremoniál na stadionu," popisoval Kadlec. "V davu nebyla vidět ani zaparkovaná auta. Tam dopravu neurčuje policie, ale fanoušci. Těžko se to popisuje, to se musí vidět," dodal.

Během svých angažmá zažil fanoušky Slovácka, Sparty či Leverkusenu, ale s Fenerbahce se to prý nedá srovnat. "Sparta i Slovácko mají dobré fanoušky, ale fandit Fenerbahce, to je jak náboženství. Mají snad 25 milionů fanoušků a každý tím žije. Přijdu třeba do banky a jeden z nejbohatších Turků se tam se mnou fotí a je nadšený jak malé dítě," prohlásil Kadlec.

Na podzim nastupoval jen sporadicky, ale během jara se jeho pozice zlepšila, proto nyní neuvažuje o odchodu. "Druhý půlrok už byl v pohodě, odehrál jsem i dost zápasů. Dal jsem záhadně i dva góly v jednom zápase, takže konec dobrý, všechno dobré. Třeba to v další sezoně bude ještě lepší," věří.

Vaněk řešil sestupové trable

Úplně jiné starosti měl v Turecku Ondřej Vaněk. S Kayserisporem sestoupil a po půl roce se chce vrátit, i kvůli reprezentaci. "Moje priorita je udržet se v reprezentaci a hrát fotbal pro úspěchy. Určitě bych chtěl hrát první ligu," pronesl Vaněk, který za národní tým odehrál šest zápasů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články