Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kadlec: Sparta by takovéto zápasy měla vyhrávat, radost z gólu mám

Zlín - První branku po návratu do Sparty vstřelil na zlínském stadionu Václav Kadlec. Z gólu měl radost, mrzely ho ale jiné prohospodařené šance. Kadlec mohl týmu zařídit vítězství a pomoct mu z výsledkové krize, nakonec ale Sparta ve Zlíně pouze remizovala.

Václav Kadlec
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Tým, jakým je Sparta, by měl utkání ve Zlíně vyhrávat. Vypracovali jsme si několik šancí, které jsme bohužel neproměnili," řekl po utkání Kadlec. Právě on v závěru prvního poločasu promarnil vyloženou šanci, když po sólu obešel i brankáře Dostála. Jeho střelu z úhlu mířící do branky ale stačil vykopnout vracející se obránce Matejov. "Bohužel jsem do střely nedal razanci," kriticky přiznal sparťanský útočník.

Po změně stran se ale Kadlec už prosadil, když hlavou vyrovnal. "Radost ze vstřeleného gólu mám. Měl jsem ještě v závěru jednu vyloženou šanci, v poslední chvíli ještě někdo střelu tečoval a letěla vedle," přiblížil Kadlec moment. "Po vyrovnání jsme měli ještě dostatek času na to, abychom utkání otočili. Snažili jsme se, míč jsme ale do zlínské sítě nedotlačili. Možná je remíza zasloužená," připustil Kadlec.

Sparta měla i střeleckou smůlu, třikrát trefila břevno. Poprvé v osmé minutě se Lafatova hlavička odrazila na brankovou čáru. "Gól to nebyl. Viděl jsem to z bezprostřední blízkosti. Chybělo nám pár milimetrů," přiznal Kadlec.

Sparta momentálně není v ideálním rozpoložení. Remizovala v Mladé Boleslavi, prohrála v Evropské lize v Southamptonu (0:3) a nyní získala jen bod ve Zlíně. "Tato bilance není dobrá. Ale dnes se dalo vypozorovat v naší hře zlepšení. Musíme se koncentrovat na každý zápas. Je jedno, proti jakému soupeři budeme hrát," naznačil Kadlec východisko z krize. Prvním krokem dle jeho slov by měla být výhra v příštím kole se Slavií.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články