Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CZ FIGHTERS FOR VETERANS

Kadlec se počtvrté trefil za Frankfurt, po vleklém zranění debutoval Pilař

Frankfurt - Exsparťan Václav Kadlec přispěl v bundeslize k remíze 1:1 s Norimberkem. Záložník Václav Pilař si odbyl v dresu Freiburgu premiéru v soutěži, na kterou vinou zranění kolena došlo až po čtrnácti měsících od jeho příchodu do Německa. Fotbalisté Bayernu Mnichov v generálce na středeční duel Ligy mistrů s Plzní zdolali Mohuč 4:1 a s 23 body vedou tabulku. Hamburk měl více práce - třikrát srovnal nepříznivé skóre a se Stuttgartem remizoval 3:3.

Václav Kadlec se raduje z gólu Frankfurtu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Stuttgart se dostal poprvé do vedení již ve třetí minutě, kdy se vyhnul ofsajdu Alexandru Maxim. Podruhé dostal VfB do vedení hlavičkou po standardní situaci kapitán Christian Gentnter, naposledy se hosté radovali z náskoku v 64. minutě, když před Vedadem Ibiševičem uklidil centr do vlastní sítě hamburský obránce Johan Djourou.

Hamburk, na jehož lavičce zůstali záložník Petr Jiráček a brankář Jaroslav Drobný, poprvé kontroval ve 22. minutě, kdy sérii chyb v obraně Stuttgartu potrestal Pierre-Michel Lasogga. Gól na 2:2 obstaral po pohledné kombinační akci Maxmilian Beister, vzápětí po třetí trefě soupeře stanovil konečný stav Rafael van der Vaart. Nový kouč Bert van Marwijk zůstává i po prvním domácím a celkově třetím utkání na lavičce Hamburku bez porážky.

Norimberk ještě nevyhrál

Kadlec, který se v německé lize na tři zápasy gólově odmlčel, otevřel skóre v 50. minutě utkání. Na tři body pro Frankfurt to však nestačilo, když tři minuty před koncem vyrovnal třetí brankou v sezoně švýcarský reprezentant Josip Drmic. Norimberk, v jehož základní sestavě nastoupili i Tomáš Pekhart a Adam Hloušek, zůstává spolu s Freiburgem v nové sezoně bez výhry.

Pilař při své premiéře odehrál proti Brémám 70 minut a pomohl svému týmu k remíze 0:0. Jen na lavičce náhradníků zůstal jeho spoluhráč Pavel Krmaš, Vladimír Darida je stále mimo hru. Na domácí straně z pozice náhradníka do utkání nezasáhl Theo Gebre Selassie.

Augsburg se záložníkem Janem Morávkem v sestavě se doma proti Wolfsburgu ujal rychle vedení zásluhou Tobiase Wernera, ale ještě do poločasu o náskok přišel. V poslední desetiminutovce první půle stanovili z ojedinělých šancí svého týmu konečné skóre 2:1 pro "Vlky" střelou z dálky Maximilian Arnold a hlavou Luiz Gustavo.

Bayernu se zranil Dante, Ribéry stál kvůli kolenu

"My jsme jako Volkswagen Beetle model z roku 1970 a oni formule 1," prohlásil trenér Mohuče Thomas Tuchel. "Bundesliga je momentálně rozdělená na dvě soutěže: Bayern a Borussia Dortmund si hrají jednu a zbytek druhou," doplnil ho rozladěný gólman Mohuče Christian Wetklo.

Bayern sice po prvním poločase prohrával, když se na konci prvního poločasu trefil Shawn Parker. Po změně stran ale i díky dvěma trefám Thomase Müllera otočili obhájci titulu a vítězové Ligy mistrů skóre ve svůj prospěch. Za hosty odehrál celý zápas Zdeněk Pospěch.

Při střetu s českým obráncem si brazilský obránce Dante přivodil tržnou ránu na kotníku, a bude tak ve středečním zápase proti Plzni chybět. Třicetiletému Dantemu doktor musel ránu sešít několika stehy a bavorský klub odhaduje jeho absenci na deset až 14 dnů.

Možná se bude muset Bayern obejít také bez nejlepšího fotbalisty Evropy Francka Ribéryho, protože francouzský reprezentační záložník má poraněné kloubní pouzdro v kotníku a dnes nuceně pauzíroval. "Noha není úplně v pořádku, ale není to tak hrozné. Chtěl jsem hrát, ale doktor to považoval za příliš velké riziko. Snad Ligu mistrů ve středu stihnu," řekl Ribéry.

O výhře Leverkusenu rozhodla díra v boční síti

Vyhráli 2:1, přestože dali pouze jednu branku. Fotbalisté Leverkusenu zdolali Hoffenheim zásluhou chybně uznaného gólu a posunuli se do čela tabulky. Utkání bude mít zcela jistě dohru, neboť vítězná trefa Stefana Kiesslinga ze 70. minuty neměla platit - míč z jeho hlavy totiž těsně minul pravou tyč a zapadl do branky dírou v boční síti. Představitelé Hoffenheimu okamžitě oznámili, že se proti výsledku zápasu odvolají.

Zápas Leverkusen - Hoffenheim
zdroj: imago sportfotodienst

Podle agentury SID může přijít na řadu opakovaný zápas. K tomu došlo v roce 1994, když rozhodčí mylně uznali nepřesnou střelu Thomase Helmera z Bayernu Mnichov jako gól v utkání proti Norimberku.

Chyba při Kiesslingově hlavičce nebyla jediným prohřeškem rozhodčího Felixe Brycha v dnešním utkání. Mylně kvůli údajnému ofsajdu neuznal gól Hoffenheimu a nesprávně odpískal v jeho prospěch penaltu, kterou nicméně Roberto Firmino neproměnil.

"Měl jsem lehké pochybnosti, ale reakce hráčů byly jednoznačné. Nikdo nebyl proti. Nikdo mi neřekl, že by míč nebyl v brance," řekl rozhodčí Brych k faktu, že domácí hráči proti gólu prakticky neprotestovali. "Pro mě to také není žádná skvělá situace, uznat gól, který nebyl," dodal.

Skóre kontroverzního zápasu otevřel regulérním gólem ve 26. minutě Sidney Sam, jenž je se sedmi brankami v čele bundesligové tabulky střelců. V 70. minutě padl "gól" Kiesslinga, který střelec ani většina jeho spoluhráčů původně neslavili. Až když rozhodčí překvapivě označil míč v síti za branku, zvedli trochu rozpačitě ruce a začali se objímat.

Hoffenheimu se podařilo dvě minuty před koncem díky Schipplockovi snížit, ale na vyrovnání už nedosáhl. Leverkusen se dostal do čela tabulky o dva body před mistrovský Bayern Mnichov a tři body před Dortmund, které však mají víkendové zápasy k dobru.

Německá fotbalová liga - 9. kolo:

Hoffenheim - Leverkusen 1:2 (88. Schipplock - 26. Sam, 70. Kiessling), Bayern Mnichov - Mohuč 4:1 (52. a 82. Müller z pen., 50. Robben, 69. Mandžukič - 44. Parker), Braunschweig - Schalke 2:3 (20. Ademi, 59. Bellarabi - 29. Meyer, 65. Goretzka, 90.+1 Neustädter), Brémy - Freiburg 0:0, Dortmund - Hannover 1:0 (4. Reus z pen.), Eintracht Frankfurt - Norimberk 1:1 (50. Kadlec - 87. Drmic),  Hamburk - Stuttgart 3:3 (22. Lasogga, 56. Beister, 67. Van der Vaart - 3. Maxim, 38. Gentner, 64. vlastní Djourou), Augsburg - Wolfsburg 1:2 (10. Werner - 35. Arnold, 42. Luiz Gustavo).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články