Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Kadlec s Kalasem budou muset oželet úvod ME jednadvacítek 2015

Praha – Česká jednadvacítka se nejspíše bude muset v úvodním utkání ME v roce 2015 obejít bez Tomáše Kalase a Václava Kadlece. Oba hráči totiž byli v odvetě baráže o postup na Euro v příštím roce vyloučeni za dvě žluté karty. Pravděpodobně tak dostanou trest na jeden zápas. Jelikož Češi nebudou hrát na domácí šampionát kvalifikaci, prvním soutěžním duelem bude až úvodní klání na Euru v roce 2015.

Kadlec s Kalasem mohou stejně jako gólman Tomáš Koubek, obránce Tomáš Holeš a záložník Ladislav Krejčí startovat za jednadvacítku ještě v příštím cyklu. Oba hříšníci si musejí odpykat trest v zápase ve stejné soutěži, v jaké byli vyloučeni. Padá tím tudíž varianta, že by se trest převedl na účast v A týmu, například v duelu kvalifikace MS 2014.

"Hráči musejí stát v soutěži, v níž byli vyloučeni, tedy v soutěžním utkání jedenadvacítky," vysvětlil generální sekretář FAČR Rudolf Řepka, člen disciplinární komise UEFA, pro iSport.cz.

Zvláště Kadlec může opravdu litovat. První žlutou kartu v baráži dostal totiž za údajně nahraný pád v pokutovém území soupeře. "Kontakt tam byl. Penaltu mohl písknout i nemusel, záleželo na něm," uvedl po zápase. "Ale nesouhlasím se žlutou kartou, to ne. Když to jako faul neposoudil, mohl nechat hru pokračovat dál a ne mě napomínat," dodal Kadlec.

Zdroj
ČT sport, Sport [isport.cz]

Hlavní zprávy

Nejčtenější články