Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kadlec prožil zvláštní zápas a věří, že za týden přijde vítězství

Praha – Pikantní duel odehrál v rámci generálky před vstupem pražské Sparty do pohárové Evropy Michal Kadlec. Český reprezentant přišel do letenského mužstva před sezonou z Fenerbahce a právě proti celku z turecké metropole poprvé nastoupil před domácími fanoušky. Ačkoli nešlo o soutěžní utkání, nikdy na něj prý nezapomene. 

Michal Kadlec
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Pocit to byl strašně zvláštní. Byl jsem i hrozně nervózní, což normálně nebývám. Přál bych každému fotbalistovi zažít pocit nastoupit za nový tým hned proti tomu starému. Hrajete pak v podstatě proti svým," řekl Kadlec novinářům. "Byl to pro mě krásný zápas a budu si ho pamatovat do smrti. Musím Fenerbahce poděkovat, že sem přijeli," dodal.

Sám měl na příjezdu tureckého vicemistra do Prahy velkou zásluhu, jelikož byl prostředníkem při dojednávání prestižního přátelského zápasu. "Volal mi sportovní manažer Fenerbahce, jestli bychom si s nimi nezahráli. Já to předal vedení Sparty a pak se to domluvilo. Oběma stranám děkuji, že to klaplo," uvedl Kadlec, pro kterého byl duel i jakousi rozlučkou s Fenerbahce.

Je nám líto, video expirovalo.
Kadlec: Byl to pro mě specifický zápas

"Byl jsme i včera na hotelu za klukama, dnes tam pojedu zase. Přece jen jsem tam byl tři roky, což je dlouhá doba. A kdo ví, kdy je ještě uvidím. I když jsme si říkali, že bychom se chtěli potkat v Lize mistrů," prohlásil.

Tam se však Sparta musí nejprve probojovat. Remíza 0:0 s Fenerbahce byla podle Kadlece velmi dobrou prověrkou před 3. předkolem se Steauou Bukurešť. "Byla to velmi dobrá generálka, protože jsme museli i reagovat na změny v systému hry Fenerbahce. Jen je škoda, že jsme nedali gól. Ale šance byly. Vzadu to také fungovalo dobře. Teď to jen doladíme a věřím, že za týden vyhrajeme. Tam to bude nejdůležitější," dodal zkušený stoper.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články