Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Kadlec: Pokud budeme hrát takto i na ME, můžeme něco získat

Amsterdam – Do sestavy reprezentace se vrátil po půl roce a hned proti Nizozemsku. Stoper Michal Kadlec ale nezklamal. Kvalitním a spolehlivým výkonem pomohl k triumfu českého týmu. Zkušený hráč však po zápase vyzdvihl především vystoupení celého národního celku, který dle něj ukázal, že na mistrovství Evropy by mohl usilovat o solidní úspěch. 

Michal Kadlec (v bílém) brání nizozemského útočníka Klaase-Jana Huntelaara
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Brali jsme to jako přípravu na Euro, kde nás čekají podobně těžké zápasy. A zvládli jsme to. Do vyloučení jsme hráli opravdu skvěle. Drželi jsme i míč, dovolili jsme si vepředu. Zasloužili jsme si vyhrát a ukázali jsme, že jsme postoupili na úkor Nizozemska oprávněně," řekl Kadlec.

"Do šampionátu je ještě dlouhý čas, tak doufám, že nám forma vydrží a že se hlavně nikdo nezraní. Když budeme předvádět takové výkony, tak ve Francii můžeme něco získat," dodal obránce Fenerbahce Istanbul.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Nizozemsko - Česko

Za národní tým Kadlec nastoupil poprvé od března a Nizozemci ho pořádně prověřili. "Dost to bolelo, soubojů bylo opravdu hodně. Nepamatuji si zápas, kdy by nám tam létalo tolik nakopávaných míčů do soubojů. Ani jsem nevěděl, ke komu dříve skočit, protože měli ve vápně hodně hráčů," podotkl Kadlec. "Škoda těch dvou inkasovaných gólů, ale všichni jsme bojovali na maximum. Klukům patří obrovský dík za to, jak to odmakali," dodal.

Při závěrečném náporu Nizozemců se třemi hrotovými útočníky ve vápně prý čas ubíhal hrozně pomalu. "Díval jsem se nahoru na čas a vůbec to neutíkalo. Je to hrozně těžké, když vám létá tolik míčů do vápna. Ale měli jsme štěstí, že se to k nám odráželo. Ubojovali jsme to," shrnul Kadlec.

Hostujícím hráčům pomohla i podpora asi tří tisícovek českých fanoušků v hledišti. "Fantazie. Kotel byl plný a i po celém stadionu byly hloučky. Slyšel jsem místy jejich skandování 'My jsme tady doma'. Klobouk dolů, že za námi přicestovali v takovém množství. Takhle by to mělo vypadat a doufám, že jsme se jim naším výkonem odvděčili," prohlásil Kadlec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články